Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Κάνει λόγο για τεχνητές συμμαχίες της Ελλάδας


Η Ελλάδα είναι ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και το άμεσο περιβάλλον της. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε όλα τα θέματα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας είναι μάταιες.

Καλούμε την Ελλάδα, που καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και εντιμότητα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζοντας προκλητική τη στάση της Ελλάδας, ενώ θέλει διάλογο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χωνέψει τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Τουρκία στην περιοχή στο πλαίσιο της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Τα σχόλιά του ήρθαν έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την Δευτέρα.

Ο Μπιλγκίτς τόνισε ότι “η Αθήνα προσπαθεί να μπει σε έναν διαγωνισμό με την Τουρκία σε όλα τα ζητήματα και επιλέγει την ένταση αντί για συνεργασία”.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Νίκο Δένδια και κάλεσε τους Έλληνες αξιωματούχους να είναι “ειλικρινείς και έντιμοι”.

 



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!