Νάξος: Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά – Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις


Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στην Νάξο. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο στο οποίο ρίχνουν το βάρος οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι εκείνο στην Κινήδαρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κάποιος οικισμός, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Στο μεταξύ έχουν ενισχυθεί και οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου να καταφέρουν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Στην περιοχή επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων και εθελοντών.

Πηγή φωτογραφίας: naxostimes.gr/ Skanias Naxos

Η νύχτα ήταν δύσκολη για τα ορεινά του νησιού αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, μαινόταν σε δύο μέτωπα, βόρεια της Απειράνθου και νότια της Κεραμωτής.

Νωρίτερα χάρη στην άοκνη προσπάθεια των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το χωριό Μονή που το απείλησε η φωτιά.

Φωτιά στην Νάξο
Φωτογραφία: naxostimes.gr/skania naxos

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης. Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από την Κεραμωτή και κατευθύνθηκε προς την Κόρωνο. Πέρασε από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο και επεκτάθηκε στο όρος Φανάρια φτάνοντας μέχρι τους Σίφωνες, Μονή και Απείρανθο.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!