Μονεμβασιά: Σε αμόκ ο οδηγός – Έσερνε το ένα θύμα 200 μέτρα, γύρισε να αποτελειώσει το δεύτερο


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν οδηγός αγροτικού οχήματος, παρέσυρε τουλάχιστον για 200 μέτρα και τελικά σκότωσε δύο ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες επέβαιναν σε μηχανάκι όταν ο 52χρονος δράστης με το Ι.Χ αυτοκίνητό του παρέσυρε τον έναν από τους δύο για τουλάχιστον 200 μέτρα, ενώ στη συνέχεια γύρισε πίσω και παρέσυρε και τον δεύτερο για άλλα 150 μέτρα.

 Μάλιστα, ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε και ένα όχημα της αστυνομίας.

ληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι λίγα μέτρα πριν ακινητοποιηθεί το όχημα βρίσκονταν καταστήματα με πολίτες να έχουν βγει στον δρόμο. Ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα και ο κίνδυνος να τους τραυματίσει ήταν μεγάλος.

Την προανάκριση που είναι σε εξέλιξη έχει αναλάβει το Α.Τ. Μολάων σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.

 Συγκλονισμένος ο γιος του ενός από τα δύο θύματα
Την ίδια στιγμή ο γιος ενός εκ των δύο ηλικιωμένων που έχασε τη ζωή του περιγράφει συγκλονισμένος όλα όσα έγιναν, ενώ αναφέρει πως ήταν παρών στην τραγωδία.

“Δεν ξέρω τι είναι αυτός, παλαβός, δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω, μπορεί να έχει μεθύσει, εγώ δούλευα και είδα τον πατέρα μου στον δρόμο”, είπε στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως ο οδηγός σε αμόκ τον παρέσυρε για 300 μέτρα. “Δουλεύω delivery και ήμουν στο σημείο, είδα το σκηνικό μπροστά μου”, είπε συγκλονισμένος.

 Τραγουδιστής το δεύτερο θύμα του τροχαίου
Tο δεύτερο θύμα από το σοκαριστικό τροχαίο είναι ο 77χρονος τραγουδιστής Αναστάσιος Σαρμπάνης, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του σε τραγούδια εποχής του Στέλιου Καζαντζίδη.

  Μάλιστα είχε συμμετάσχει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια το Μαΐο του 2017 τραγουδώντας με μεγάλη επιτυχία το τραγούδι “Τραγουδώ”.

 Συνελήφθη ο δράστης
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος δράστης είναι αγρότης και γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή, ο οποίος διατηρεί ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το βράδυ λίγο πριν το τροχαίο δυστύχημα βρισκόταν στην περιοχή του Κάστρου όπου είχε πιει ένα ποτό ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα εστιατόριο ενός φίλου του. Οι δύο ηλικιωμένοι , λίγο πριν το τροχαίο, βρίσκονταν σε καφενείο του κέντρου της πόλης και έφυγαν με το μηχανάκι του ενός για το σπίτι τους.

Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και κρατείται, ενώ, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, κ. Χρηστάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο 50χρονος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ χωρίς να μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο προέβη σε αυτήν την πράξη.

 Πώς έγινε το τροχαίο
Αντιδήμαρχος της περιοχής τόνισε ότι ο οδηγός παρέσυρε τον πρώτο για 200 μέτρα και έπειτα γύρισε πίσω και χτύπησε και τον άλλο, γεμίζοντας αίματα τον δρόμο. Αρχικά ο δεύτερος ηλικιωμένος είχε τραυματιστεί σοβαρά, αλλά σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στη συνέχεια κατέληξε. Στη συνέχεια εμβόλισε και ένα περιπολικό πριν συλληφθεί.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία. Σύμφωνα με το notospress, ο οδηγός κατάγεται από χωριό των Μολάων και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Μονεμβασιά.

Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με το spartanews.gr, ο οδηγός του αυτοκινήτου χτύπησε ένα μηχανάκι σχεδόν σταθμευμένο με τους δυο αναβάτες με αποτέλεσμα ο ένας να έχει χτυπήσει σοβαρά και να κείτεται στο έδαφος, ενώ τον άλλον αναβάτη συνέχιζε να τον παρασέρνει έως και 300 μέτρα.

Στην συνέχεια ο 52χρονος οδηγός του αυτοκινήτου κάνει αναστροφή και ξανά χτυπάει τον ήδη χτυπημένο αναβάτη και τον παρασέρνει άλλα 200 μέτρα, στην συνέχεια φτάνει στον δεύτερο αναβάτη που είναι στην άσφαλτο στο κέντρο της Μονεμβασιάς και τον σέρνει επίσης κάτω από το αυτοκίνητο για πολλά μέτρα.

Ο κόσμος της πόλης έντρομος κάλεσε την αστυνομία η οποία έκανε μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του αυτοκίνητου , όπου στο τέλος βρίσκει την λύση να ρίξει το περιπολικό επάνω στο αυτοκίνητο του 52χρονου για να καταφέρει να τον σταματήσει, στην συνέχεια και ένα πολίτης χρησιμοποίησε το ΙΧ του για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου που σκορπούσε θάνατο και τρόμο. Άνθρωποι έντρομοι έτρεχαν να κρυφτούν, διότι φοβόντουσαν για την ίδια τους την ζωή.

Επίσης κάποιοι πολίτες του χτυπούσαν το τζάμι προσπαθώντας να τον σταματήσουν αλλά αυτός συνέχιζε πατώντας γκάζι. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί και κρατείται. Οι πρώτες πληροφορίες δεν δείχνουν να υπήρχε κάποια διένεξη μεταξύ των 2 αναβατών της μοτοσικλέτας και του οδηγού του αυτοκινήτου, να σημειώσουμε επίσης ότι και τρεις είναι κάτοικοι Μονεμβασιάς.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!