Μονή Πετράκη: Τον σγουρομάλλη εμπρηστή αναζητούν οι Αρχές για τον εκρηκτικό μηχανισμό


Τον νεαρό σγουρομάλλη επίδοξο δράστη της απόπειρας εμπρηστικής επίθεσης στην πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι, αναζητούν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, και πιθανολογούν πως πρόκειται για κάτοικο της περιοχής.

Από το βιντεοληπτικό υλικό (φωτογραφία) που έχουν συλλέξει, έχουν καταγραφεί σημαντικά χαρακτηριστικά του, ενώ από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, επιχειρούν να εντοπίσουν το αρχικό σημείο εκκίνησης. Ο δράστης φαίνεται να διένυσε σημαντική απόσταση με την τροχήλατη βαλίτσα που περιείχε την μπουκάλα υγραερίου των 17 λίτρων, καθώς δεν έχουν εντοπίσει προς το παρόν κίνησή του με κάποιο όχημα.

Τα αρμόδια στελέχη προκρίνουν την εκτίμηση προς πρόκειται για κάποιον “ακραίο-θρησκόληπτο”… εμπρηστή, που δεν είχε γνώσεις αλλά επικίνδυνη πρόθεση. Ο νεαρός φαίνεται φαίνεται να πηδά τον μαντρότοιχο, να τοποθετεί την μπουκάλα υγραερίου που μετέφερε με τροχήλατη βαλίτσα, να επιχειρεί να την πυροδοτήσει και λίγο αργότερα να τρέπεται σε φυγή.

Την υπόθεση ανέλαβαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι αρχικά εκτιμούν, πως πιθανότατα πρόκειται για μία επικίνδυνη εκδήλωση διαμαρτυρίας, που σχετίζεται με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το κλείσιμο των εκκλησιών. Το περιστατικό φαίνεται πως έγινε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ ο μηχανισμός εντοπίστηκε από τον κηπουρό στις 13:00 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ο οποίος ειδοποίησε έναν ηγούμενο.

Έξω από την πόρτα βρέθηκε μία ανοικτή βαλίτσα, η μπουκάλα υγραερίου των 17 λίτρων και ένα λάστιχο που ήταν συνδεδεμένο με αυτή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρισμα στο κάτω μέρος της πόρτας της αίθουσας και εκτιμούν ότι ο δράστης ενδεχομένως επιχείρησε να περάσει το λάστιχο κάτω από αυτή και άνοιξε την στρόφιγγα απελευθερώνοντας αέριο, το οποίο θα πυροδοτούσε με γυμνή φλόγα, κάτι εξαιρετικά “ερασιτεχνικό” και επικίνδυνο και για τον ίδιο.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλλεξε τα ευρήματα και τα μετέφερε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αναζήτηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων σε αυτά. Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι η φιάλη έφερε απλώς το λάστιχο της σύνδεσής της, χωρίς αυτό ωστόσο να οδηγεί σε κάποιον πυροδοτικό μηχανισμό.

 

.thetoc

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!