Μαγιορκίνης: Πιθανόν το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί


Για την επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων ημερών μίλησε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, οι σκληροί δείκτες ήταν σε καθοδική πορεία, η οποία έχει κάπως επιβαρυνθεί σημειώνοντας, ωστόσο, πως το σύστημα υγείας στη χώρα μας δεν πιέζεται.

«Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο της πανδημίας, ορισμένοι μπορεί να το ονομάζουν και ενδημικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα», όμως «σταδιακά οι θάνατοι και οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια θα μειώνονται».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση υπάρχει 50% πιθανότητα να μην χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπαίνουμε σε χώρους μέχρι το Πάσχα. Υπάρχει μια πιθανότητα 50-50 να μην έχουμε το Covid Pass», τόνισε.

 Σχετικά με τις μάσκες ο καθηγητής είπε ότι «ήρθαν για να μείνουν» όσον αφορά τα νοσοκομεία και ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων συμπολιτών μας.

Όσον αφορά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να δοθεί και στους άνω των 70 ετών, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες. «Δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά. Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!