Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες 7 με 10 ημέρες. Έχουμε αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορονοϊού


Την τελευταία μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου που φαίνεται να ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου, αναμένουν ειδικοί και αρχές προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για πιθανά νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι οι επιστήμονες της Επιτροπής θα μελετήσουν τα κρούσματα που θα καταγραφούν και τις επόμενες 7 – 10 ημέρες για να αποφανθούν εάν η πανδημία του κορονοϊού έχει μεγαλύτερη διασπορά από τη σημερινή ή όχι.

Άλλωστε, τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν την πραγματική εικόνα για την εξέλιξη της επιδημίας, αρκετές ημέρες μετά την μετακίνηση των πολιτών. Εκείνων δηλαδή που πήγαν διακοπές σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και επιστρέφουν στις πόλεις για την καθημερινότητά τους. Γι αυτό, άλλωστε, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει ζητήσει όποιος επιστρέφει από τις διακοπές του σε νησιά ή περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, να μένει καραντίνα για 7 ημέρες.

Το τελευταίο μεγάλο κύμα επιστροφής των εκδρομέων αναμένεται να φανεί στα επιδημιολογικά στοιχεία σε 7 με 10 ημέρες, οπότε και οι ειδικοί θα κρίνουν τη συνολική εικόνα του Αυγούστου για να εισηγηθούν πιθανά νέα μέτρα στην κυβέρνηση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι σχεδόν όλο τον Αύγουστο καταγράφονται τριψήφια νέα κρούσματα, με την Κυριακή 23 Αυγούστου να καταγράφεται ρεκόρ νέων περιστατικών στη χώρα με 284 νέες περιπτώσεις κορονοϊού.

Και, βέβαια, τα 141 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν στην Αττική και μάλιστα τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι πολλοί επιστρέφουν από τις διακοπές τους έχοντας προσβληθεί από τον ιό.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Τα μέτρα που εξετάζονται

Όλα δείχνουν ότι αν συνεχισθεί η ανοδική τάση των κρουσμάτων και μετά το πέρας των διακοπών, είναι πιθανό η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων. Βέβαια, η περίπτωση ενός νέου lockdown έχει αποκλεισθεί πλήρως τόσο από τον Νίκο Χαρδαλιά όσο και από άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Ωστόσο, οι ασυμπτωματικοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να τρομάζουν και οδηγούν και στη μεγάλη διασπορά στη κοινότητα. Γι αυτό θεωρείται πιθανό εάν η αύξηση συνεχισθεί, να υπάρξει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους ώστε να αναχαιτισθεί ο ιός. Παράλληλα, αναμένεται να ενισχυθεί δεόντως και η τηλεργασία αφού η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται για μέτρο που ενισχύει τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας.

Συνήθεια θα πρέπει βέβαια να γίνει η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και τον Σεπτέμβριο φυσικά, τόσο για πελάτες όσο και για εργαζόμενους. Από την άλλη αναμένεται πλέον να ενισχυθεί η αστυνόμευση στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς οι ειδικοί αλλά και οι αρχές ανησυχούν για όσους επιστρέφουν στις πόλεις και «εκδράμουν» για νυχτερινή διασκέδαση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!