Κουρέας αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τρανς άνδρα λέγοντας δεν κουρεύω γυναίκες


Τρανς άνδρας στην Άρτα κατήγγειλε barber shop της πόλης λέγοντας ότι όταν πήγε από εκεί να κλείσει ραντεβού για κούρεμα ο ιδιοκτήτης του κουρείου αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει λέγοντάς του ότι δεν «κουρεύει γυναίκες».

Ο Μιχάλης Πρόδρομος Κενανίδης, με μία ανάρτηση στο Facebook, στηλιτεύει τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου άνδρας, χαρακτήριζοντάς τον «τρανσφοβικο και σεξιστή». «Οι διεμφυλικοί (τρανς) άντρες είναι άντρες και σε τελική ανάλυση τι ρόλο παίζει το φύλο του ανθρώπου του οποίου το μαλλί θα κουρέψεις; Ζούμε στο 2023 πλέον» λέει.

 Η ανάρτηση
Ο άνθρωπος που έχει αυτό το μαγαζί στην Αρτα είναι ακραία τρανσφοβικός και σεξιστής . Πήγα να κλείσω ραντεβού από εκεί. Μου λέει δεν κουρεύω γυναίκες. Και λέω εγώ με όση ψυχραιμία είχα “και κοντό μαλλί έχω και “αντρικό” κούρεμα κάνω πάντα και στην τελική δεν είμαι γυναικά”. Και ο άνθρωπος με κοίταξε και μου λέει σαν να μην άκουσε τι του ειπα “δεν κουρεύω γυναίκες”. Εφυγα πολύ εκνευρισμένος.

Οι διεμφυλικοί (τρανς) άντρες είναι άντρες και σε τελική ανάλυση τι ρόλο παίζει το φύλο του ανθρώπου του οποίου το μαλλί θα κουρέψεις; Ζούμε στο 2023 πλέον. Αλίμονο μας αν έχουμε ακόμη την νοοτροπία του “δεν κουρεύω γυναίκες”. Αλίμονό μας που υπάρχουν ακόμη διακρίσεις και δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα. Γιατί κάτι τόσο καθημερινό όπως το κουρεμα, για έναν cis straight άντρα να είναι τόσο εύκολο, για έναν trans άντρα να είναι τόσο δύσκολο;

Για να μην μιλήσω για το ότι απλά υπέθεσε το φύλο μου. Όπως και νά’χει δεν θα πρότεινα σε κανέναν να πάει να κουρευτεί εκεί. Ενημερώθηκα και για αλλα περιστατικά που μίλησε υποτιμητικά σε γυναίκες και είπε ότι τους έκανε τεράστια χάρη που τις κουρεψε γιατί δεν μπορεί να ασχολείται με γυναίκες…. Απαράδεκτη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε και να αφήνουμε ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!