Κορονοϊός: Πότε αποφασίζει η επιτροπή για Γυμνάσια-Λύκεια και το άνοιγμα της εστίασης


Μετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου σήμερα 18 Ιανουαρίου στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες τα επόμενα μέτρα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΪ, την προσεχή Παρασκευή θα συζητηθεί το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και των Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα. Για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως πιθανότερη ημερομηνία επαναλειτουργίας του εκτιμάται η 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, τα χιονοδρομικά κέντρα μπορεί να ανοίξουν ακόμη και την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ή και πιο σύντομα, αν δώσει το «πράσινο φως» η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή. Όσον αφορά στο πώς θα λειτουργήσουν, καθώς ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων από Νοσμό σε Νομό, δεν αποκλείεται να αρθεί η απαγόρευση της μετακίνησης προς αυτά, μόνο αν υπάρχει προηγουμένως κράτηση.

Όσον αφορά στην εστίαση, ο οποίος είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από το lockdown, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, το θέμα θα τεθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτές, εφόσον πάνε όλα καλά και δεν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας, πιθανόν τα καταστήματα της εστίασης να ανοίξουν από τα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου, με όλα τα μέτρα και με λειτουργία κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!