Καύσωνας «Κλέων»: Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο» – Από νωρίς το πρωί «βουλιάζουν» οι παραλίες


Θα «βράσει» και σήμερα η χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές. Ο καύσωνας «Κλέων» ήρθε για να μείνει και έδωσε τα πρώτα «διαπιστευτήριά» του ειδικά την Παρασκευή, όπου έσπασαν τα θερμόμετρα, φτάνοντας ακόμη και τους 44 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία εδάφους στην Λάρισα και συγκεκριμένα στον θεσσαλικό κάμπο άγγιξε τους 58 βαθμούς.

Σήμερα, Σάββατο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου
  • στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Από τις 06:00 το πρωί γεμάτες οι παραλίες

Από τις 06:00 το πρωί γεμίζουν οι παραλίες της Αττικής με όσους βρίσκονται στο κλεινόν άστυ να αναζητούν ανάσες δροσιάς εν μέσω καύσωνα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε το OPEN, λουόμενοι απολαμβάνουν ήδη από νωρίς το πρωί βουτιές στη θάλασσα. Την ίδια εικόνα αντίκριζε κανείς και αργά το βράδυ της Παρασκευής που οι παραλίες «βούλιαξαν» από κόσμο.

Κλειστά σήμερα όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής

Για λόγους ασφαλείας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς λόγω της επικράτησης των υψηλών θερμοκρασιών , με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη σήμερα, Σάββατο από τις 9:00 το πρωί και για 24 ώρες θα μείνουν κλειστά όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, πρόκειται για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του ‘Αρεως, το Λόφο Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος. Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ στο θέατρο του Αττικού ‘Αλσους, «Κατίνα Παξινού».

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία των Πάρκων την Κυριακή 16 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας και αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Κλειστή για 6 ώρες η Ακρόπολη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, ενημερώνει ότι σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Νέο κύμα καύσωνα από την Τετάρτη

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 πρόσθεσε στις αρχές τις επόμενης εβδομάδες θα υπάρξει μία μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, αλλά από την Τετάρτη και μετά φαίνεται ότι έρχεται νέο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται ξανά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!