Ισπανία: Συνελήφθη ανήλικος που παρίστανε τον γιατρό


Συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές ανήλικος που παρίστανε τον γιατρό και φρόντιζε ασθενείς στα σπίτια τους, ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

Η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε έναν 17χρονο στην περιοχή Μόστολες της Μαδρίτης, ο οποίος παρίστανε τον γιατρό για επείγοντα περιστατικά και βοηθούσε ασθενείς στα σπίτια τους. Ο ανήλικος, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (02/11), κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν γιατρό, για να ρωτήσει αν υπήρχε κάποιο επείγον περιστατικό.

Η μητέρα του ανήλικου εργάζεται σε οίκο ευγηρίας, σύμφωνα με τη «Mundo». Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, ένα ασθενοφόρο μετέφερε έναν ηλικιωμένο άνδρα στην κατοικία της μητέρας του 17χρονου. Ο ανήλικος φόρεσε μια λευκή ποδιά και είπε στον οδηγό του ασθενοφόρου ότι ήταν γιατρός και ότι μπορούσε να τον βοηθήσει. Εκτός από την κατ’ οίκον φροντίδα, ο ανήλικος μετέφερε έναν ασθενή σε κέντρο υγείας, για τον οποίο μάλιστα ζήτησε να γίνει εισαγωγή, όπως αναφέρει σε σημείωμά της η Αστυνομία της Μαδρίτης.

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν πράκτορες της Αστυνομίας μετέβησαν σε ένα σπίτι στην περιοχή, σε συνεργασία με τις υγειονομικές Αρχές, προκειμένου να συνδράμουν έναν ασθενή με πιθανά ψυχιατρικά προβλήματα.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν περίεργη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του φερόμενου ως γιατρού, καθώς άλλοτε αυτός ενεργούσε με αυτοπεποίθηση και άλλοτε με παιδαριώδη τρόπο, οπότε αποφάσισαν να καταγράψουν και να καταγγείλουν το περιστατικό. Στη συνέχεια, άρχισε έρευνα για να μπορέσει να ταυτοποιηθεί το άτομο αυτό και να διευκρινιστούν τα γεγονότα. Ως εκ τούτου, επαληθεύτηκε ότι ο υποτιθέμενος γιατρός ήταν ένα ανήλικο άτομο, ηλικίας 17 ετών, χωρίς να έχει κάποια ιατρική εξειδίκευση.

Κατόπιν, οι Αρχές ανακάλυψαν ότι – σε τουλάχιστον μία περίπτωση – ο ανήλικος είχε πραγματοποιήσει εισαγωγή ενός ασθενούς σε νοσοκομείο αφού τον είχε μεταφέρει εκεί με ασθενοφόρο. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο συλληφθείς είχε επισκεφθεί πολλές φορές τον εν λόγω ασθενή στο σπίτι του. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι έρευνες, ο ανήλικος συνελήφθη, κατηγορούμενος για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγελμάτος. Οι Αρχές αποφάσισαν να αφήσουν προσωρινά ελεύθερα τον συλληφθέντα εν αναμονή της δίκης του.

Πηγή: ieidiseis.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!