Θύμα απόπειρας βιασμού στα 15 της η Λυδία Κονιόρδου: Εκείνη την στιγμή παρέλυσα


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η σπουδαία ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, περιγράφοντας πως σε ηλικία 15 ετών είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού.

«Εκείνη την στιγμή παρέλυσα»
Η πρώην υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στην τραυματική της εμπειρία, δηλώντας πως στέκεται στο πλευρό της νέας γενιάς που δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

«…Έξω από το σπίτι μου, υπήρξε απόπειρα βιασμού, σε ηλικία 15 χρονών και σώθηκα από τα σκυλιά που άρχισαν να γαυγίζουν όταν έβγαλα μία κραυγή. Θέλω να τονίσω ότι εκείνη τη στιγμή, πως παρέλυσα, πως παρέλυσα εκείνη τη στιγμή και δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, παρόλο που ήμουν αθλήτρια. Και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μία κραυγή…».

Σε εξέλιξη η έρευνα για γνωστό πρωταγωνιστή
Οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν στο πλαίσιο των καταγγελιών που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για σεξουαλική βία στον χώρο της υποκριτικής.

Ήδη έχουν βάλει στο «στόχαστρο» δύο υποθέσεις που αφορούν στην κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας βιασμού, που είναι ποινικά ενεργές και στις οποίες καταγγελλόμενο πρόσωπο είναι γνωστός πρωταγωνιστής. Τις ερευνούν εξετάζοντας μάρτυρες, τα φερόμενα θύματα και συλλέγοντας στοιχεία.

Στο τελικό στάδιο της έρευνάς τους, αναμένεται να καλέσουν τον γνωστό πρωταγωνιστή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Εν αναμονή… νέων αποκαλύψεων
Με την εξέταση κρίσιμων στοιχείων συνεχίζεται η έρευνα της 19ης τακτικής ανακρίτριας για την υπόθεση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Πλέον, μετά τη νέα, συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε ενώπιόν της ο 23χρόνος ο οποίος έχει καταγγείλει τον βιασμό του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η δικαστική λειτουργός γνωρίζει το όνομα του ξενοδοχείου που έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό και είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί αυτοψία μετά το αίτημα που έχει καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Εκεί, ο νεαρός είχε περιγράψει με σοκαριστικές λεπτομέρειες πώς τελέστηκε ο βιασμός, ωστόσο από την υπεράσπιση του σκηνοθέτη έχουν αμφισβητηθεί έντονα οι ισχυρισμοί, καθώς υποστηρίζεται ότι εκείνο το διάστημα βρισκόταν στην Ιθάκη.

Σημαντικά στοιχεία αναμένονται από τις έρευνες που έγιναν με εντολή της ανακρίτριας στο σπίτι του ηθοποιού και του αδελφού του, στο αυτοκίνητο και τη μηχανή του, με τα ευρήματα να βρίσκονται για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!