Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα – Ράγισαν καρδιές με το μοιρολόι


Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες στους Βουλιαράτες, όπου χιλιάδες κόσμου συνόδευσαν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό που τόσο αγαπούσε και ήθελε να διατηρήσει ζωντανό το ελληνικό στοιχείο. 

Με τη γαλανόλευκη να σκεπάζει το φέρετρό του, χιλιάδες κόσμου που έχουν φτάσει στο χωριό του Αργυροκάστρου από την Αθήνα και από άλλες ελληνικές πόλεις, συνόδευσαν τη σορό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

«Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς», φώναζαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην κηδεία, ενώ ανατριχιαστική ήταν η στιγμή που έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και φώναξαν «αθάνατος» για τον 35χρονο. Μια τεράστια ελληνική σημαία, το σύμβολο που αγάπησε όσο τίποτε άλλο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας σκέπαζε την είσοδο του Ιερού Ναού και κάτω από αυτή πέρασε το φέρετρο του νεκρού. 

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Κωνσταντίνου που μετά από δέκα ολόκληρες μέρες αποχαιρετά για τελευταία φορά το παιδί της, το οποίο χάθηκε υπό συνθήκες που ακόμα παραμένουν σκοτεινές. 

Το Star και η ανταποκρίτριά του κεντρικού δελτίου Μαίρη Τζώρα βρίσκονται στους Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου, όπου η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη. 

Διάχυτη είναι η οργή για τους χειρισμούς των αλβανικών αρχών, καθώς μετά το θάνατο του Έλληνα ομογενή, αρνούνταν να παραδώσουν τη σορό στους γονείς του, ώστε να γίνει η ταφή, ενώ εμπόδισαν Έλληνα ιατροδικαστή να την εξετάσει, καθώς αλλοίωσαν τα στοιχεία που θα έριχναν φως στις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του. 

Μετά την εξόδιο ακολουθία και όταν η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μεταφέρθηκε στο μνήμα για την ταφή, επικράτησε μια πρωτόγνωρη σιγή από τον κόσμο που είχε πλημμυρίσει το νεκροταφείο. Και όταν έγινε η ταφή, ράγισαν οι πέτρες στο άκουσμα του μοιρολογιού από τον τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα από τον οποίο είχε ζητήσει η ίδια η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να το τραγουδήσει. 

Μόλις ολοκληρώθηκε η ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ακολούθησε πορεία στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 35χρονος ομογενής. 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!