Θεσσαλονίκη: Αρνητικός πλέον ο διάκονος με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και το περιβάλλον του


Αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε σήμερα ο διάκονος που είχε νοσήσει από το στέλεχος νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes. 

Αρνητικοί στον κορωνοϊό είναι οι δύο διάκονοι της Ι. Μ. Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, εκ των οποίων ο ένας ήταν κρούσμα του πρώτου επιβεβαιωμένου στελέχους νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ, αρνητικός βρέθηκε όλος ο οικογενειακός και κοινωνικός περίγυρος των δύο διακόνων.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, σχολιάζει ως θετική την συγκεκριμένη έκβαση, ενώ αναφέρει, ότι σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση που έρχεται στους δήμους από τον ΕΟΔΥ κάθε Δευτέρα, ο Δήμος Νεάπολης Συκεών τα πηγαίνει εξαιρετικά.

«Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που πήραμε στα χέρια μας σήμερα και αφορούν στο σύνολο των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, ο αριθμός είναι εξαιρετικά μικρός. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν γύρω στα 15 κρούσματα σε όλο το δήμο. Ενδέχεται βέβαια ο αριθμός να είναι μικρός επειδή διενεργούνται λιγότερα τεστ. Το σημαντικό είναι όμως οι δημότες μας να προσέχουν. Βρέθηκε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στο δήμο μας, η οποία όπως μαθαίνω είναι 8 φορές περισσότερο μεταδοτική. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Σήμερα ο δήμος άρχισε τα 13.500 τηλεφωνήματα. Επικοινωνούμε συνεχώς με άτομα ευπαθή, οικογένειες ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένους και επισημαίνουμε την πιστή εφαρμογή των μέτρων», αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά τον εντοπισμό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, προέβη σε μία σειρά από κινήσεις. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα λειτουργίας των σχολείων, εξασφάλισε τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ ως την Παρασκευή σε κατοίκους, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς του δήμου, προσφέροντας τα δημοτικά ιατρεία στην υπηρεσία του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των τεστ, αλλά και ως εμβολιαστικά κέντρα.

Πηγή: GRTimes

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!