Θεοδωρίδου: Η προληπτική ιατρική έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία


Εκτός από την καθημερινότητά μας, η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά και την προληπτική ιατρική, ανέφερε κατά την  ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. 

Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά, είπε η καθηγήτρια, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.

Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για  ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

«Η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορονοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολισμό», ανέφερε κατά την  ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!