Η αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου των ταινιών Scream που έσφαξε 5 φοιτητές


Η ταινίες Scream ενθουσίασαν τους λάτρεις των θρίλερ συνδυάζοντας τη «μαύρη κωμωδία», ωστόσο το σενάριο βασίζεται σε αληθινή ιστορία
Πάνω από 520 εκατομμύρια λίρες έχουν συγκεντρώσει εισπρακτικά οι ταινίες «The Scream», οι οποίες θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες τους είδους εδώ και 25 χρόνια, αφού συνδυάζουν τον τρόμο και τη «μαύρη κωμωδία». Το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποτρόπαιο θάνατο πέντε φοιτητών και φοιτητριών που βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν και ακρωτηριάστηκαν σε διάστημα 3 ημερών.

 Δράστης, ο Ντάνι Ρόλινγκ γνωστός και ως «The Gainesville Ripper», ο οποίος τον Αύγουστο του 1990 εισέβαλε σε φοιτητικές εστίες στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα και έσπειρε τον τρόμο. Βίασε τέσσερα κορίτσια πριν τα μαχαιρώσει ενώ στη συνέχεια τεμάχισε τα σώματά τους.

Ένα από τα θύματα αποκεφαλίστηκε. Το κεφάλι της τοποθετήθηκε σε ένα ράφι που κοιτούσε το ακρωτηριασμένο σώμα της. Ο Ρόλινγκ μαχαίρωσε έναν έναν φοιτητή που ξύπνησε την ώρα που εκείνος εισέβαλε στο χώρο.

Λίγους μήνες αργότερα, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, αφού μια πρώην γειτόνισσά του, συνέδεσε τις επιθέσεις με τρεις άγριες δολοφονίες που είχαν γίνει στη γενέτειρά του, στη Λουιζιάνα.

 Ο σεναριογράφος, Κέβιν Ουίλιαμσον είχε την ιδέα για τις ταινίες, όταν παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ για τον Ρόλινγκ το 1994, χρονιά που καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο δράστης είχε ισχυριστεί ότι το κίνητρό του ήταν να γίνει «σούπερ σταρ», ακολουθώντας τα χνάρια του κατά συρροή δολοφόνου Τεντ Μπάντι. Τον Ιανουάριο του 2022, οι θαυμαστές του «Scream» περιμένουν με ανυπομονησία την πέμπτη ταινία.

Τριπλός φόνος και βιασμός στη γειτονιά του
Το δολοφονικό κρεσέντο του Ρόλινγκ ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1989, όταν έχασε την δουλειά του στο εστιατόριο που εργαζόταν. Το ίδιο βράδυ εισέβαλε σε ένα σπίτι της πόλης του και έσφαξε τρία μέλη μιας οικογένειας (έναν 55χρονο, μια 24χρονη και ένα 8χρονο παιδί).

 Η κοπέλα βιάστηκε πριν μαχαιρωθεί. Ο Ρόλινγκ στη συνέχεια έπλυνε το άψυχο σώμα της 24χρονης και το τοποθέτησε στο κρεβάτι με τα πόδια ανοιχτά. Σημάδια από δαγκώματα βρέθηκαν σε όλο της το κορμί.

Το επόμενο θύμα του Ρόλινγκ ήταν ο βίαιος πατέρας του Τζέιμς που ήταν αστυνομικός. Τον πυροβόλησε κατά την διάρκεια μιας οικογενειακής διαμάχης στον Μάιο του 1990. Ο Τζέιμς τελικά επέζησε αλλά έχασε το ένα του αυτί και το μάτι του. Ο Ρόλινγκ μετά από αυτό το περιστατικό έφυγε για την Φλόριντα όπου ονειρευόταν μια καλύτερη ζωή.

Η γειτόνισσα του είχε δηλώσει στα Μέσα ότι τους έλεγε πάντα: «Μια μέρα θα φύγω από αυτή την πόλη και θα πάω κάπου όπου τα κορίτσια θα είναι όμορφα και θα μπορώ να ξαπλώνω στον ήλιο και να χαζεύω τις ωραίες γυναίκες».

Κατά την άφιξη του στη Φλόριντα, ο Ρόλινγκ εισέβαλε στις 24 Αυγούστου του 1990 με ένα κατσαβίδι στην πανεπιστημιούπολη, στο δωμάτιο της 17χρονης Κριστίνα Πάουελ και της 18χρονης Σόνια Λάρσον. Προσπέρασε την Κριστίνα που κοιμόταν στον καναπέ και πήγε στο υπνοδωμάτιο που βρισκόταν η Σόνια. Της έκλεισε το στόμα και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σαλόνι, έδεσε τα χέρια της Κριστίνα, της έσκισε τα ρούχα και την βίασε πριν μαχαιρώσει κι αυτή μέχρι θανάτου. Αφού τους αφαίρεσε την ταινία που τις είχε δέσει, έπλυνε τις δύο κοπέλες και τις τοποθέτησε σε προκλητικές στάσεις.

Δυο μέρες αργότερα, οι γονείς των κοριτσιών έπειτα από πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί τους, επισκέφτηκαν το πανεπιστήμιο και ζήτησαν από τον διευθυντή να ανοίξει το δωμάτιό τους. Τότε ήρθαν αντιμέτωποι με την απόλυτη φρίκη. Το ακρωτηριασμένο σώμα της Κριστίνα βρέθηκε στο πάτωμα, ενώ η Σόνια, η οποία είχε μαχαιρωθεί στα χέρια και τον κορμό της, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι με τα πόδια στο πάτωμα και τα μαλλιά της ανακατεμένα. Επέστρεψε για να αποκεφαλίσει το νεκρό θύμα.

Το βράδυ μετά τη διπλή δολοφονία, ο Ρόλινγκ χτύπησε ξανά. Εισέβαλε στο διαμέρισμα της 18χρονης φοιτήτριας Κρίστα Χόιτ με ένα μαχαίρι και ένα κατσαβίδι. Δεν βρήκε κανέναν εκεί αλλά περίμενε την κοπέλα, η οποία μόλις επέστρεψε, την άρπαξε και την έπνιξε. Στη συνέχεια την βίασε και την μαχαίρωσε στην πλάτη. Λίγο αργότερα επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος νομίζοντας ότι έχει αφήσει το πορτοφόλι του. Τότε αποφάσισε να αποκεφαλίσει το πτώμα της Κρίστα και να τοποθετήσει το κεφάλι της σε ένα ράφι.

Δύο μέρες αργότερα, στις 27 Αυγούστου, ο Ρόλινγκ εισέβαλε στο διαμέρισμα των 23χρονων φοιτητών, του Μάνουελ Ταμποάντα και της Τρέισι Πολς. Μαχαίρωσε θανάσιμα τον πρώτο και στη συνέχεια, έγδυσε, βίασε και μαχαίρωσε τρεις φορές την Τρέισι. Η αστυνομία βρήκε την κοπέλα σε πόζα στο κρεβάτι με ένα σαπούνι στο κάτω μέρος του σώματός της. Ο Ρόλινγκ είχε πλύνει και πάλι ένα ακόμα θύμα του…

Ο λάθος ύποπτος και ο ρόλος της γειτόνισσας
Οι γονείς άρχισαν να πανικοβάλλονται μετά τους φόνους και άρχισαν να παίρνουν τα παιδιά τους μακριά από την πόλη. Δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις, ο Ρόλινγκ συνελήφθη. Για άσχετο λόγο. Συγκεκριμένα για ληστεία. Η αστυνομία εντόπισε μια τσάντα με χρήματα, ένα κατσαβίδι, μαχαίρια και όπλο. Ωστόσο, το γεγονός ότι καμία από τις δολοφονίες δεν είχε γίνει με όπλο, απέτρεψε τις Αρχές να συνδέσουν τον Ρόλινγκ με αυτές. Μάλιστα, βρέθηκε και ένα κασετόφωνο, αλλά δεν άκουσαν τις κασέτες.

Αντ΄ αυτού επικεντρώθηκαν σε έναν άλλο ύποπτο, έναν 18χρονο που είχε συλληφθεί για επίθεση στη γιαγιά του και ήταν γνωστός για την λατρεία που είχε για τα μαχαίρια, αλλά και για τα ψυχιατρικά θέματα που αντιμετώπιζε.

Τότε εμφανίστηκε μια γειτόνισσα του Ρόλινγκ, που είχε διαβάσει για τις δολοφονίες στη Φλόριντα. Πείστηκε ότι συνδέονταν με τις δολοφονίες της οικογένειας που είχαν γίνει το 1989. Τηλεφώνησε στην αστυνομία και τους πρότεινε να ανακρίνουν τον Ρόλινγκ. Τότε οι αστυνομικοί άκουσαν την κασέτα, με τον δράστη να τραγουδάει: «Μυστηριώδη αναβάτη, ποιο είναι το όνομά σου; Είσαι ένας δολοφόνος, ένας ου τρελάθηκε». Παράλληλα, ζητούσε συγγνώμη από την οικογένειά του για το «λάθος δρόμο» που πήρε και ανέφερε με λεπτομέρειες τον καλύτερο τρόπο για να σκοτώσει κάποιος ένα ελάφι.

Οι αστυνομικοί πεπεισμένοι ότι είχαν βρει τον δολοφόνο, εξέτασαν το κατσαβίδι, το οποίο ταίριαζε με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τις πόρτες των θυμάτων, αλλά και σπέρμα του δράστη.

Επηρεάστηκε από το κακό alter ego του

Ο Ρόλινγκ τελικά ομολόγησε τα εγκλήματά του και ισχυρίστηκε ότι είχε πολλές προσωπικότητες που τον ώθησαν να τα κάνει. Στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς απέρριψαν τον ισχυρισμό πολλαπλής προσωπικότητας, λέγοντας ότι ο δράστης είχε επηρεαστεί από την ταινία «Εξορκιστής 3» που είχε παρακολουθήσει λίγο πριν τις δολοφονίες.

Καταδικάστηκε για τις δολοφονίες και τους βιασμούς των φοιτητών σε θάνατο το 1994. Όχι όμως για την δολοφονία της οικογένειας στη γειτονιά του. Πέθανε με ευθανασία σε κρατική φυλακή της Φλόριντα το 2006. Πριν πεθάνει παρέδωσε έναν ιερέα, την ομολογία για τους τρεις θανάτους της οικογένειας που παρέμεναν ως τότε ανεξιχνίαστες…

protothema

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!