Ηράκλειο: Ένοχος ο 41χρονος σύντροφός της για το θάνατο της Κλειούς


Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε ο 41χρονος άνδρας που δικάζεται για το θάνατο της 31χρονης Κλειούς, το Νοέμβριο του 2019.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί σήμερα. Ο Εισαγγελέας εισιγήθηκε την ενοχή του 41χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο

Αυτήν την ώρα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου συνεδριάζει αναφορικά με την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα, ενόψει της απόφασης για την ποινή που θα του επιβληθεί.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2019. Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 41χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα επειδή θεώρησε ότι η τελευταία είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.  
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος υποστηρίζει ότι την τράνταξε τραβώντας την από την μπλούζα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η κοπέλα είχε πολύ βεβαρημένη υγεία, έχοντας υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια τα προηγούμενα χρόνια. 

Εξάλλου, η 31χρονη φέρεται τα τελευταία χρόνια να είχε αποκτήσει κινητικά προβλήματα, ενώ η αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ της είχε αναγνωρίσει ποσοστό αναπηρίας 67%.

Το ζευγάρι ήταν μαζί τα τελευταία χρόνια, ενώ, σύμφωνα με το βούλευμα, αμφότεροι είχαν υπάρξει χρήστες ναρκωτικών και ανά περιόδους παρακολουθούσαν προγράμματα απεξάρτησης. 

 Εκείνη την ημέρα, ο 41χρονος θεώρησε ότι η κοπέλα του είχε αρχίσει ξανά να κάνει χρήση, γεγονός που η 31χρονη αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους.

neakriti

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!