Επαγρύπνηση για τις μεταλλάξεις και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων


Τρομάζουν οι προβλέψεις των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν και στις 3000. Πάντως η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν.

Βαλβίδα εκτόνωσης για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας η προκυμαία της Θεσσαλονίκης από τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς του 3ου lockdown .

Οι περιορισμοί έχουν εξαντλήσει τους πολίτες όμως τόσο ο τετραψήφιος αριθμός θετικών κρουσμάτων όσο και ο σταθερά υψηλός δείκτης θετικότητας δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό.

Μέχρι το τέλος και αυτής της εβδομάδας τα κρούσματα θα είναι της τάξης των 3.000 με την καμπύλη να αρχίζει να πέφτει από τις 25 Μαρτίου κει έπειτα.

«Προς το τέλος της εβδομάδος η απαρχή της επιπέδωσης της καμπύλης. Και εν συνεχεία μετά τις 25 του Μάρτη θα αρχίσουμε να βλέπουμε σαφή δείγματα αποκλιμάκωσης. Αργής μεν αλλά αποκλιμάκωσης.»

Το άνοιγμα της αγοράς εξελίσσεται στο μεγάλο κρας τεστ της οικονομίας ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

29 Μαρτίου δεν αποκλείεται να είναι η ημερομηνία που θα επανεκκινήσει η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με διευρυμένο ωράριο και περισσότερες Κυριακές ανοιχτά, αποκλειστικά με ραντεβού και το πρώτο διάστημα με παραλαβή εκτός.

Περισσότερες υγειονομικές δικλείδες για όσο το δυνατόν ασφαλέστερο άνοιγμά ζητούν οι ειδικοί.

«Αν προσέξουμε τώρα διπλά, με διπλές μάσκες και περισσότερες αποστάσεις και ταυτόχρονα αν προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να ανοίξουμε με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια, μπορούμε να ανοίξουμε.»

Όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης έχουν μπει σε υποχρεωτική τηλεκπαίδευση μέχρι τις 26 Μαρτίου. Το άνοιγμα των σχολείων θα ακολουθήσει αντίστροφη φορά, πρώτα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια κάτι που δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τα τέλη Μαρτίου.

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!