Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚαν: Κήρυξαν επίσημα ύποπτο έναν καταδικασμένο βιαστή


Σχεδόν 15 χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, το καλοκαίρι του 2007, από το πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της στις 3 Μαΐου του 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, καθώς οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό τάπας μπαρ.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες του είδους αυτού των τελευταίων ετών.

Παρά τον μεγάλο αριθμό υπόπτων και σεναρίων σχετικά με το τι πιθανόν να είχε συμβεί κανένας δεν καταδικάστηκε για την απαγωγή της και δεν βρέθηκαν ποτέ ίχνη της.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας Γερμανός -καταδικασμένος βιαστής- αναγνωρίστηκε σήμερα ως «επίσημος ύποπτος». Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο άνδρας δεν έχει κατηγορηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά οι εισαγγελείς ανέφεραν σε μια δήλωση ότι αναγνωρίστηκε ως ύποπτος από τις γερμανικές αρχές ύστερα από δικό τους αίτημα. Ωστόσο ούτε οι εισαγγελείς κατονόμασαν δημόσια τον άνδρα.

 Οι Πορτογάλοι όρισαν τον Γερμανό επίσημα ως ύποπτο της υπόθεσης, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 15 ετών από τη εξαφάνιση και η υπόθεση κινδύνευε να μπει στο αρχείο. 

Όπως επιβεβαίωσε στο Sky News ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς σχετικά με την κήρυξη του άνδρα ως ύποπτο, αυτό έγινε «προφανώς μόνο για τυπικούς λόγους και για να αποφευχθεί η παραγραφή στην Πορτογαλία».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!