Εκτέλεση στη Βούλα: Τα ναρκωτικά και το μυστήριο με τις δύο ταυτότητες του Βέλγου


Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση του Βέλγου που έπεσε νεκρός από σφαίρες «επαγγελματιών» εκτελεστών έξω από το σπίτι όπου ζούσε στην περιοχή της Βούλας. Ο Βέλγος είχε πάνω του δύο ταυτότητες, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η μία από τις δύο ήταν η πραγματική του.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Interpol και τις Αρχές του Βελγίου. Η μία από τις δύο ταυτότητες αντιστοιχεί σε Βέλγο υπήκοο, ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές της πατρίδας του για συμμετοχή σε μεγάλες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών από τη λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Ακόμα, ωστόσο, δεν έχουν φτάσει στις ελληνικές Αρχές οι επίσημες απαντήσεις για την ταυτοποίηση του θύματος. Σε περίπτωση πάντως που το θύμα είναι πράγματι ο Βέλγος έμπορος ναρκωτικών, τότε οι ελληνικές Αρχές θα έχουν στα χέρια τους μία υπόθεση με διεθνή εμβέλεια.

Και αυτό γιατί ο Βέλγος θεωρείται πανευρωπαϊκά «μεγάλο όνομα» στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατ’ επέκταση οι «εχθροί» του που ήθελαν να τον «βγάλουν από τη μέση» θα είναι εξίσου «μεγάλα» ονόματα (τουλάχιστον όσον αφορά σε αυτούς που έδωσαν την εντολή). Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για τους αστυνομικούς, καθώς οι «εκτελεστές» φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι από τους φυσικούς αυτουργούς, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται ακόμα και για άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό (μισθωμένοι εκτελεστές) για να πραγματοποιήσουν τη δολοφονία του Βέλγου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!