Δραματική έκκληση Μέρκελ: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε


Δραματική είναι η πορεία της πανδημίας στη Γερμανία και στις περισσότερες ευρωπαΐκές χώρες, που καταγράφει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλειών.

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους συμπολίτες της μέσω βίντεο podcast, για να εμβολιαστούν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο βίντεο, εκλιπαρεί όλους τους πολίτες να το ξανασκεφτούν.
 
«Ο εμβολιασμός είναι λογικός και δείχνει αλληλεγγύη, γιατί μας επιτρέπει να βγούμε καλύτερα από την πανδημία. Ως εκ τούτου, προτρέπω όλους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο: να το ξανασκεφτείτε. Αμέτρητοι ειδικοί σε όλο τον κόσμο έχουν έγκυρες και καλά ελεγμένες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, σε όλες τις αμφιβολίες, σε όλους τους φόβους. Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να εμβολιαστούμε με καθαρή συνείδηση», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε και στην «κρίσιμη κατάσταση» που επικρατεί στο σύστημα υγείας της χώρας.

«Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι, οι ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες τοποθεσίες. Τα ραντεβού στα χειρουργεία ακυρώνονται. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης», είπε η Α. Μέρκελ, και επανέλαβε την ανάγκη για εμβολιασμό.

«Αγαπητοί συμπολίτες, έχουμε πολύ δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας και καταλαβαίνετε την ανησυχία μου. Καταλαβαίνω ότι πολλοί νιώθετε το ίδιο. Ας θυμηθούμε όμως: πριν από έναν χρόνο ήμασταν σε μια παρόμοια δύσκολη κατάσταση. Αλλά, εκείνη την εποχή δεν είχαμε το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό: το εμβόλιο. Τώρα είναι εκεί και πρέπει απλώς να πάμε να το κάνουμε. Σας ζητώ να συμμετέχετε κι εσείς και προσπαθήστε να πείσετε συγγενείς και φίλους. Αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να σώσουμε τη χώρα μας αυτόν τον χειμώνα», κατέληξε η καγκελάριος.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!