Δολοφονία στη Βάρη: Tι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. – Τα γεγονότα που συμπληρώνουν το παζλ


Μια φαινομενικά “τυχαία” συμπλοκή σε κοσμικό μπαρ εστιατόριο στη Γλυφάδα στις αρχές Ιανουαρίου και η δολοφονία ενός 41χρονου μέλους μαφιόζικης ομάδας δύο 24ωρα νωρίτερα στο Βελιγράδι συνδέονται με τη διπλή δολοφονία στη Βάρη, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές που αναζητούν τους εκτελεστές σε συνεργασία με την Interpol.

Οι δολοφονίες με θύματα τον 44χρονο καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα σύλληψης αρχηγό της μαφιόζικης οργάνωσης Σκάλιαρι Ιγκορ Ντέντοβιτς και τον Στέβαν Σταμάτοβιτς, που ήταν ηγετικό στέλεχος “αδελφοποιημένης” με τη Σκάλιαρι εγκληματικής ομάδας, εντάσσονται στον πόλεμο με την αντίπαλη ομάδα Καβάτσκι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Espresso”, η παρουσία τριών μελών της τελευταίας είχε απασχολήσει την Ασφάλεια σε ένα περιστατικό που είχε αποτιμηθεί αρχικά ως “χαμηλού κινδύνου”.

Τα ξημερώματα της 6ης Ιανουαρίου συνέβη το επεισόδιο σε κοσμικό εστιατόριο στη Γλυφάδα. Υπό την επήρεια μέθης, τρεις αλλοδαποί θαμώνες συνεπλάκησαν αρχικά με άλλους θαμώνες και στη συνέχεια με υπαλλήλους, που επιχείρησαν να τους ηρεμήσουν και να τους βγάλουν από το μαγαζί, Μάλιστα χτύπησαν δύο υπαλλήλους στο πρόσωπο με σπασμένα ποτήρια και τους τραυμάτισαν ενώ στη συνέχεια διέφυγαν. Αστυνομικοί τους εντόπισαν ύστερα από αναζητήσεις και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή του – κατά δήλωσή του- Κροάτη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι μάρκας STEYER των 9 mm με 19 φυσίγγια στον γεμιστήρα από τον οποίο είχαν ξύσει τον σειριακό αριθμό. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τις Αρχές της Σερβίας ότι οι δράστες είναι Σέρβοι με πλαστά χαρτιά και συνδέονται με τη μαφιόζικη οργάνωση Καβάτσκι.

Στην εξέλιξη των ερευνών οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν από την αστυνομία στο Μαυροβούνιο σύμφωνα με την “Espresso” ότι δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονία των μελών της Σκάλιαρι στη Βάρη είχε δολοφονηθεί ο 41χρονος Μάρκο Βούκοβιτς, μέλος της αντίπαλης οργάνωσης Καβάτσκι. Μάλιστα εκτελέστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του και μπροστά στα τρία παιδιά του, έξω από το σχολείο του σε προάστιο του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με τις Αρχές του Μαυροβουνίου η δολοφονία του δρομολόγησε αντίποινα με την δολοφονία στη Βάρη.

 

 

 

 Πηγή: Espresso

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!