Διασώστης του ΕΚΑΒ να επανέφερε στη ζωή 36χρονο που είχε πάθει ανακοπή


Καίρια αποδείχθηκε η επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη σώζοντας τη ζωή ενός 36χρονου που είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς έπειτα από 35 λεπτά καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε σημειώθηκε στην οδό Μαργαροπούλου, πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο 36χρονος άνδρας ετοιμαζόταν να ταξιδέψει μαζί με έναν φίλο του στο εξωτερικό και λίγο πριν φθάσουν στον σταθμό υπέστη το καρδιακό επεισόδιο. Ο φίλος του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και πρώτος στο σημείο έφθασε διασώστης με μηχανή ταχείας ανταπόκρισης. Διαπίστωσε την κρισιμότητα της κατάστασης και ξεκίνησε το πρωτόκολλο αναζωογόνησης. Αμέσως μετά κατέφθασε το όχημα μικρού όγκου του ΕΚΑΒ για βοήθεια και λίγα λεπτά αργότερα, όντας σε εξέλιξη η προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στον 36χρονο – έσπευσε και η Κινητή Ιατρική Μονάδα με ένα ασθενοφόρο για έξτρα βοήθεια.

Σαν από θαύμα ύστερα από 35 λεπτά επίμονης προσπάθειας αναζωογόνησης η καρδιά του άρχισε να χτυπάει και πάλι. Ο 36χρονος παραδόθηκε από το προσωπικό της Κινητής Ιατρικής Μονάδας έχοντας τις αισθήσεις του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Πηγή: https://www.thestival.gr/eidiseis/astynomika/thessaloniki-ekavites-epaneferan-sti/Thestival.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!