Γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕ – ΟΤΑ – Λουκέτο σε Δήμους και Παιδικούς Σταθμούς την Τετάρτη


Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 Νοεμβρίου προχώρησε η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και «να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να δώσουν μαζικά και ενωτικά το παρών στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 το πρωί, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτών που εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Εννέα (9) χρόνια μέτρων φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης δεν μπορούν να ξεχαστούν και να αντιμετωπιστούν με επικοινωνιακά διαγγέλματα για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, όταν είναι γνωστό πώς η οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της χώρας έχει υποθηκευθεί τουλάχιστον μέχρι το 2060 και η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. έχει υπογράψει Νόμους για την περαιτέρω αφαίμαξη των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων, όπως ο Νόμος «λαιμητόμος» Κατρούγκαλου, η μείωση του αφορολόγητου και η αύξηση της έμμεσης φορολογίας.

Η οικονομική λιτότητα, η κατάργηση δικαιωμάτων, εργασιακών, κοινωνικών-ανθρωπίνων, η στέρηση ελπίδας και προοπτικής είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και έρχονται να προστεθούν στην υψηλή ανεργία, στην βάρβαρη φορολόγηση, στην προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι η καθαριότητα στους Ο.Τ.Α., και σε μία σειρά άλλων μνημονιακών επιταγών που υλοποιεί η συγκυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων, η περικοπή του Επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας και η παρέμβαση στο ασφαλιστικό καθεστώς όσων σήμερα εντάσσονται στα Β.Α.Ε., καθώς επίσης και η υλοποίηση της «ντροπολογίας» Γεροβασίλη που έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα και οδηγεί σε απολύσεις.

ΠΟΕ ΟΤΑ – συγκέντρωση – Υπουργείο Εσωτερικών

Τα δήθεν μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που εξαγγέλλει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι τίποτα περισσότερο από προεκλογικά πυροτεχνήματα. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική πρέπει να ανατραπεί οριστικά εδώ και τώρα. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούν την συγκρότηση ενιαίου μετώπου διεκδικώντας:

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες κοινωνικής ανταπόδοσης και προσφοράς (Παιδεία, Υγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λπ.). Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

• Αυξήσεις στους μισθούς. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των Αντιασφαλιστικών-Αντισυνταξιοδοτικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

• Τακτοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με πολυετή απασχόληση στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

• Κατάργηση της «ντροπολογίας» Γεροβασίλη (άρθρο 24Α του Ν.4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της Απεργίας-Αποχής.

• Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

• Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

• Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α. Στο 15%.

Συγκέντρωση – ΠΟΕ ΟΤΑ – Υπουργείο Παιδείας

• Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του Επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.

• Όχι στην κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου των Δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Άμεση κατάργηση του άρθρου 204 του Ν.4555/2018.

• Την κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 όπου δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για τη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας.

• Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για την λήψη απόφασης για την προκήρυξη Απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνουν μήνυμα αρραγούς μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, απέναντι στην παραπλανητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους ίδιους όσο και για τις επόμενες γενιές, μακριά από μνημόνια και ντιρεκτίβες ξένων και εγχώριων συμφερόντων.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ετήσιας Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 του Οκτώβρη στα Γιάννενα με τη συμμετοχή 250, περίπου, συνέδρων από ολόκληρη τη χώρα (προεδρείων Ομοσπονδιών, προεδρείων Νομαρχιακών Τμημάτων, Γενικών Συμβούλων), αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη του 2018, αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διεκδικούμε:

1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

3. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

5. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

6. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.

7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

9. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

 

eleftherostypos

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!