Γαλλία: Ναυάγιο με τουλάχιστον 24 νεκρούς μετανάστες


Νέα τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στη Γαλλία, όπου τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαιναν στην προσπάθεια να διασχίσουν το Στενό της Μάγχης προς τη Βρετανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. 

 Δύο ελικόπτερα και τρία σκάφη της αστυνομίας και των υπηρεσιών διάσωσης βρίσκονται στο σημείο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Γάλλοι ψαράδες είπαν ότι περισσότεροι μετανάστες απ’ ότι συνήθως αναχώρησαν σήμερα από τα βόρεια παράλια της Γαλλίας, για να εκμεταλλευτούν τις καλές καιρικές συνθήκες στη Μάγχη, μολονότι τα νερά ήταν πολύ κρύα. Ένας ψαράς κάλεσε τις υπηρεσίες διάσωσης όταν είδε μια άδεια λέμβο και ανθρώπους να επιπλέουν, αναίσθητοι, στη θάλασσα.

Είπε ότι άλλος ψαράς ειδοποίησε τις αρχές για την επιχείρηση διάσωσης, αφότου είδε μια άδεια λέμβο και 15 ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους ή νεκρούς να επιπλέουν κοντά σε αυτήν.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν περισσότερες λέμβοι σήμερα γιατί ο καιρός ήταν καλός, “παρά το κρύο”, πρόσθεσε ο Μαργκόλ.

Σύμφωνα με μια πηγή, περίπου 50 άνθρωποι επέβαιναν στη λέμβο, η οποία απέπλευσε από τη Δουνκέρκη για να περάσει τη Μάγχη.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν κατευθύνεται στην περιοχή. “Έντονη συναισθημαιτκή φόρτιση μπροστά στην τραγωδία των πολλών θανάτων λόγω της ανατροπής πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στη Μάγχη”, έγραψε στο Twitter.

Ο Φρανκ Ντερσέν, δήμαρχος της πόλης Τετεγκέμ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι κατά τη δική του εκτίμηση πολλά πτώματα ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στη θάλασσα, στα ανοιχτά του Καλαί.

Πρόκειται για το χειρότερο ναυάγιο που έχει σημειωθεί στη Μάγχη από τις αρχές του έτους. Μέχρι σήμερα, συνολικά 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων (COBR), ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μάγχη.

Το Στενό της Μάγχης είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως και τα ρεύματα είναι ισχυρά. Υπερφορτωμένες λέμβοι μόλις και μετά βίας μένουν στην επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκονται στο έλεος των κυμάτων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!