Γαλλία: Βουλευτής προκάλεσε συζητήσεις με τις απόψεις της για την κατανάλωση κόκκινου κρέατος


Προκαλούν συζητήσεις στη Γαλλία οι απόψεις εξέχουσας βουλευτή που υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αποτελεί δείγμα φαλλοκρατίας. Πρόκειται για τη Σαντρίν Ρουσό, ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Ευρωπαίων Οικολόγων Πράσινων (EELV) και – κατά δήλωσή της – «οικοφεμινίστρια».

Θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στον αντίκτυπο της κρεατοφαγίας στην κλιματική αλλαγή, μίλησε σε μια εκδήλωση το Σαββατοκύριακο και είπε ότι η χώρα έπρεπε «να αλλάξει νοοτροπία, ώστε το να τρως μπριζόλα στο μπάρμπεκιου να μην είναι σύμβολο ανδρείας».

Η 50χρονη πρώην ακαδημαϊκός ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες στη Γαλλία καταναλώνουν κόκκινο κρέας σε διπλάσιες ποσότητες από ό,τι οι γυναίκες τρώνε τηγανητές μπριζόλες και μοσχάρι μπουργκινιόν.

Ο παραπάνω ισχυρισμός διατυπώθηκε με την επίκληση στοιχείων από ερευνητές.

Αντιδράσεις

«Αρκετά έχουμε κατηγορήσει τα αγόρια μας για τα πάντα. Σταματήστε να “αποδομείτε” τους άντρες μας. Σταματήστε τις φαντασιώσεις της Ρουσό», έγραψε στο Twitter η βουλευτής της δεξιάς Ναντίν Μοράνο.

Ο ακροδεξιός βουλευτής Ζιλιέν Οντούλ υποστήριξε ότι «από την αρχή του κόσμου, η μυϊκή μάζα των ανδρών απαιτεί να τρώνε περισσότερο κρέας (πρωτεΐνη) από τις γυναίκες. Έτσι είναι η φύση».

Ορκίστηκε, μάλιστα, να συνεχίσει τη «διατροφή Cro-Magnon, βασισμένη στο γαλλικό κρέας», αναφερόμενος στους σαρκοφάγους ανθρώπους των σπηλαίων που βρέθηκαν στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Πού το πάει η βουλευτής

Το EELV με αφορμή το καλοκαίρι των καταστροφών στη Γαλλία που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες και κυμαίνονται από τη σοβαρή ξηρασία έως τις τεράστιες πυρκαγιές, επιχειρεί να στρέψει την προσοχή στην κλιματική αλλαγή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το κόμμα διατύπωσε την ιδέα της απαγόρευσης της κατασκευής νέων ιδιωτικών πισινών καθώς και περιορισμών στα ιδιωτικά τζετ.

Η Ρουσό υπερασπίστηκε τις ιδέες της σε συνέντευξη στην τηλεόραση LCI τη Δευτέρα, λέγοντας ότι συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με το πώς να πείσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

«Στην πραγματικότητα, η μείωση της ποσότητας του κρέατος είναι η πιο αποτελεσματική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής σε προσωπικό επίπεδο, περισσότερο και από το αυτοκίνητο», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια οι άνδρες αντιστέκονται σθεναρά – περισσότερο από τις γυναίκες στην αλλαγή της διατροφής τους – πρόσθεσε πως η ίδια καταναλώνει μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, καθώς δεν είναι αυστηρή χορτοφάγος.

Πηγή: ethnos.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!