Βαρυμπόμπη – Κάηκαν όλα σε μια στιγμή – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους


Δεκάδες σπίτια κατέκαψε η καταστροφική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.
Η επόμενη μέρα δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο. Ο Κυριάκος Μπαρδής, κάτοικος Βαρυμπόμπης, λυγίζει βλέποντας το πρωί στάχτες εκεί που ήταν όλη η ζωή του γιου του.

«Κάηκαν όλα! Μηχανήματα, αποθήκες, σκεπές, ταβάνια, δεν έμεινε τίποτα! Δίπλα ξεκίνησε η φωτιά από το πουθενά, πήρε φωτιά ένα πεύκο και δεν υπήρχε μία μάνικα να ρίξουνε και μας καταστρέψανε. Όταν ξεκίνησαν να έρχονται τα αεροπλάνα μετά από 3 ώρες, η φωτιά είχε κάνει ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων».

«Απελπισία, τραγικό! Εύχομαι να μη το ζήσει κανένας! Τραγικές ήταν οι στιγμές! Ήρθαμε να βγάλουμε το αυτοκίνητο του γαμπρού από το γκαράζ και η φωτιά είχε φτάσει στα 30 μέτρα. Μου λέει ο γαμπρός μου ‘πάμε να φύγουμε’ αλλά ήμασταν ένα λεπτό από το αυτοκίνητο και το πήραμε», σημειώνει από την πλευρά του ο Ναπολέων Ιωαννίδης, κάτοικος Βαρυμπόμπης.

Από κέντρο διασκέδασης στις Παρυφές της Βαρυμπόμπης ζουν 10 οικογένειες. Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν σε αυτό μέχρι να το σώσει. Δεν τα κατάφερε. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να επισκευαστεί. Η καταστροφή είναι ολική.

«Φοβηθήκαμε! Εγώ είμαι ανάπηρος με ένα πόδι και δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι. Φώναξα τους γείτονες για να πάω μαζί τους. Περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή».

Στην οδό Ζαφείρη Μάτσα, τρία σπίτια στη σειρά κι άλλο ένα στον διπλανό δρόμο είχαν βρεθεί στο έλεος της φωτιάς χθες το απόγευμα. Τουλάχιστον 5 οικογένειες στη γειτονιά έμειναν άστεγες.

«Ξαφνικά ακούω Αδάμες και λέω πως κατέβηκε η φωτιά Αδάμες από Βαρυμπόμπη; Και να ήσουν εδώ δε γινόταν τίποτα αφού καιγόταν το σύμπαν».

Από εδώ και πέρα αναμένονται μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους που έχασαν μέσα στις φλόγες τη γη κάτω από τα πόδια τους, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!