Βάνα Παπαευαγγέλου: Με τα self test θα έχουμε περισσότερα κρούσματα


Η  καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, έδωσε και σήμερα το παρόν στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Η  Βάνα Παπαευαγγέλου, ξεκίνησε λέγοντας πως οι μεγάλες πόλεις παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τονίζοντας πως η ενδοοικογενειακή μετάδοση παραμένει ένα μεγάλο «αγκάθι».

«Να προσέχουμε χωρίς υπερβολές», είπε ακόμα, σημειώνοντας πως την τελευταία εβδομάδα είχαμε πάνω από 3.000 κρούσματα ημερησίως κατά μέσο όρο, όμως έχουν αυξηθεί και τα τεστ. Ο δείκτης θετικότητας έχει παραμείνει σταθερός τις τελευταίες μέρες και μάλιστα παρουσιάζει μια μικρή μείωση.

«Την επόμενη εβδομάδα με τα ατομικά τεστ θα έχουμε περισσότερα κρούσματα αλλά αυτός είναι και ο στόχος, να καταγράφουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς», σημείωσε ακόμη, λέγοντας πως 5.500 συμπολίτες μας νοσηλεύονται με κορονοϊό και πως η πληρότητα των εντατικών φτάνει το 85%.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα Λύκεια που ανοίγουν από Δευτέρα, 12.04.2021, υπογραμμίζοντας πως όλες οι κινήσεις «χαλάρωσης των μέτρων» θα γίνεται σταδιακά (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επαναλειτουργία των Λυκείων).

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!