Αυτοί είναι οι ληστές που εξαπατούσαν ηλικιωμένους – Η λεία τους ξεπερνά τα 220.000 ευρώ


Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία δύο ληστών, που βάζουν στο στόχαστρό τους ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους ανθρώπους, στην Αττική. Οι δράστες έκλεβαν χρήματα και τιμαλφή από τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης. Είναι ενδεικτικό ότι από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών και το οικονομικό όφελος των κακοποιών υπερβαίνει τις 220.000 ευρώ.

Έπειτα από σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους. Οι δύο Έλληνες κακοποιοί κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες προφασιζόμενοι υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους, προκειμένου να εξακριβώσουν υποτιθέμενη βλάβη στην ηλεκτρική εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, ο ένας κατηγορούμενος οδηγούσε τους ηλικιωμένους στον χώρο της κουζίνας όπου τους απασχολούσε, ενώ ο δεύτερος ερευνούσε τους χώρους της οικίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τα θύματα και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι δύο ληστές



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!