Αργεντινή: Μετά τον εμβολιασμό με το Sputnik-V καταγράφηκαν εισαγωγές λόγω παρενεργειών σε ποσοστό 0,0007%


Η συχνότητα εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αργεντινής ατόμων που είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V φθάνει το 0,66 ανά 100.000 εμβολιασθέντων. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην τελευταία έκθεση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται ότι έως τις 31 Ιουλίου στην Αργεντινή είχαν γίνει 11.368.961 δόσεις εμβολίου Sputnik-V (στην έκθεση δεν γίνεται διαχωρισμός ως προς το πόσοι έλαβαν την πρώτη δόση και πόσοι την δεύτερη).

Ανεπιθύμητες ενέργειες, που υποθετικά σχετίζονται με τον εμβολιασμό, καταγράφηκαν σε 45.545 περιπτώσεις, εκ των οποίων με βάση την έκθεση του υπουργείου, χρειάσθηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία 75 περιστατικά, ποσοστό 0,0007% του συνολικού αριθμού των εμβολίων που έγιναν.

Οι πιο συχνές παρενέργειες που δήλωσαν οι εμβολιασθέντες με το εμβόλιο Sputnik-V ήταν, ο πονοκέφαλος, μυαλγία, υψηλός πυρετός και πόνος στο σημείο που έγινε η ένεση.

Στην έκθεση του υπουργείου αναφέρεται ότι, η πλειοψηφία των αναφορών για παρενέργειες συμπεριλήφθηκαν στη βάση δεδομένων στις αρχές της εμβολιαστικής καμπάνιας, γεγονός που ενδεχομένως να σχετίζεται με το αυξημένο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό. «Το Sputnik-V ήταν το πρώτο εμβόλιο, το οποίο άρχισε να χρησιμοποιείται στην Αργεντινή με την έναρξη της καμπάνιας στις 29 Δεκεμβρίου και μέχρι στιγμής είναι το πλέον σύνηθες εμβόλιο που χρησιμοποιείται», αναφέρεται στην έκθεση του υπουργείου της χώρας.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!