Απειλεί την Κύπρο ο Ακάρ: Ο στρατός έτοιμος να απαντήσει στο πλαίσιο εγγυήσεων


Ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει, στο πλαίσιο των εγγυήσεων, ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην ίδρυση του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης.

 Σύμφωνα με την Άγκυρα, πρόκειται για άνοιγμα γραφείων στην Κυπριακή Δημοκρατία των Κούρδων της Συρίας (PYD) , τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του ΡΚΚ.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης στους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι “η Ε/κ διοίκηση επιδεικνύει μια στάση ανάλογη με το αίμα που έχει στα χέρια της από την ιστορία”.

“Κάνουν συνεργασία κατά το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου που έφτιαξε η Ελλάδα. Η Ελλάδα προσπάθησε να πετύχει κάτι με παρόμοιες πρακτικές,αλλά πρέπει να έχει δει ότι δεν θα πετύχει τίποτα”, είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται “για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν θα πετύχουν τίποτα”.

“Αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο και κατά των αδελφών, να γνωρίζουν ότι αυτά είναι όνειρα απατηλά. Όλος ο κόσμος ας γνωρίζει ότι η εγγυήτρια δύναμη Τουρκία και ο τουρκικός στρατός ο οποίος βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των εγγυήσεων και οι δυνάμεις ασφαλείας της ‘τδβκ’ δεν θα το επιτρέψουν ποτέ και είναι έτοιμοι να απαντήσουν πλήρως ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια. Δεν πρέπει να μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια, πρέπει από τώρα να δουν ότι οι συνέπειες θα είναι σοβαρές”, κατέληξε ο Ακάρ.

Sigmalive

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!