Σχολεία: Προετοιμάζονται για μαζικές καταλήψεις οι μαθητές

Για μαζικές καταλήψεις σχολείων στην Αττική προετοιμάζονται οι μαθητές με τις συνεννοήσεις να γίνονται και μέσω του Facebook.

Ήδη εδώ και μερικές μέρες υπάρχουν μεμονωμένες καταλήψεις σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται καλέσματα για εντατικοποίηση τους σε άλλα σχολεία ανα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εκπαιδευτικοί σε λύκεια της Αττικής μαθητές τους έχουν αρχίσει να συζητούν σε σελίδες και ομάδες στο Facebook για έναρξη καταλήψεων χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα. Την ίδια ώρα αντιληπτές έχουν γίνει και συζητήσεις μαθητών ι από διευθυντές σχολείων αλλά και γονείς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα «αιτήματα» των μαθητών θα είναι τα ελλιπή μέτρα κατά της πανδημίας, η ελάχιστη βάση εισαγωγής κ.ά..

Όπως προείπαμε ήδη είναι σε κατάληψη σε γυμνάσια και λύκεια στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Χανιά, στην Σπάρτη και στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όταν υπάρχει διακοπή μαθημάτων αυτά θα μπορούν να συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης και οι απουσίες μετρούν κανονικά. Το μέτρο της τηλεκπαίδευσης  ξεκίνησε την περίοδο της πανδημίας και θα «μείνει» καθώς όποτε δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης εκπαίδευση για οποιονδήποτε λόγο (πχ κατάληψη ή κλειστό τμήμα/σχολείο λόγω κρούσματος) τότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!