Συνεχείς διακομιδές από την Καστοριά στο ΑΧΕΠΑ – Πιο αυστηρά μέτρα ζητούν οι φορείς

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η πανδημία του κορονοϊού στην Καστοριά με την πόλη να μετρά 4 απώλειες μέχρι στιγμής και 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ οι διακομιδές ασθενών από το νοσοκομείο Καστοριάς στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση. Από την Τετάρτη (25.3) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (26.3) άλλοι 8 ασθενείς-μεταξύ των οποίων και ένας 19χρονος-έχουν μεταφερθεί από την Καστοριά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ασθενείς που δεν προέρχονται από την περιοχή της Κορέστειας όπου έχασε την μάχη με την ζωή πριν λίγες μέρες η 41χρονη μητέρα 3 παιδιών, αλλά από την άλλη πλευρά της πόλης.

«Στον Εχίνο η πολιτεία κινήθηκε γρήγορα. Πρέπει να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα. Είμαστε η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό της στη χώρα. Εκτιμώ ότι αυτά θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Αν λάβουμε υπόψιν και το μοντέλο υπολογισμού διασποράς του ιού στο οποίο έχει αναφερθεί και ο κ. Τσιόρδας τουλάχιστον η Καστοριάς έχει 340 κρούσματα,αναλογικά με τα επιβεβαιωμένα. Δυστυχώς δεν πειθάρχησαν εξαρχής στις συστάσεις οι πολίτες» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάζαρος Παπαδόπουλος. 

Μεταξύ αυτών που νοσούν είναι και 13 υγειονομικοί υπάλληλοι του τοπικού νοσοκομείου, ενώ άλλοι 14 κάτοικοι της Καστοριάς νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Καστοριά κρούει και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος. «Προσπαθούμε εδώ και δύο εβδομάδες να πείσουμε την πολιτεία να πάρει μέτρα. Στην Καστοριά  έχουμε πολλά κρούσματα συγκριτικά με τον πλήθυσμό μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαββόπουλος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!