Περιορίστηκε η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη έπειτα από πολύωρη μάχη της Πυροσβεστικής

Τιτάνια ήταν η πολύωρη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο πυκνόφυτο δάσος της Σαμοθράκης. Η φωτιά αυτή την ώρα έχει περιοριστεί, με τα εναέρια μέσα να συνεχίζουν τις ρίψεις ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, αλλά κάηκε μέρος του οικοσυστήματος του νησιού.

Ο συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στη Σαμοθράκη σήμανε περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης (09.08.2022) και άμεσα επιχείρησαν δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Το πύρινο μέτωπο πήγε γρήγορα πορεία πάνω από την περιοχή των Θέρμων, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος».

 Το μεσημέρι περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες κατευθύνθηκαν πεζοί προς το βουνό ανά ομάδες. Στο σημείο υπήρχαν και πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

«Αν και απαγορεύεται από τον νόμο βρίσκονται συνεχώς άτομα εκεί. Είναι σαν ένα κοινό μυστικό στην περιοχή μας το ελεύθερο κάμπινγκ και ανησυχούσαμε πως κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Τώρα αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά προχωράει και καίει το δάσος μας», ανέφερε επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής στο ThessToday.gr.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!