Μεγάλη φωτιά σε ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη – Με καροτσάκια βγήκαν έξω οι ασθενείς

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (4/8) στην Κωνσταντινούπολη από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή.

Σύμφωνα με την Sabah οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και ο δήμαρχος της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ οι περίπου 102 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο απομακρύνθηκαν.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτιρίου.

Ο επικεφαλής του τοπικού δήμου Χασάν Ταχσίν Ουστά δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT πως ασθενείς μεταφέρθηκαν εκτός του κτιρίου.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει επικαλούμενο πηγές πως ασθενείς απομακρύνθηκαν με αναπηρικά καροτσάκια ενώ άλλους τους πήραν αγκαλιά και τους μετέφεραν έξω. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου πρακτορείου, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12:30.

 
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως Τούρκοι πολίτες έσπευσαν μέσα στο νοσοκομείο για να διασώσουν ασθενείς και πως τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!