Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatargate: Πήρα δώρο μια μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες


Στην αντεπίθεση πέρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, έπειτα από δημοσιεύματα που τον θέλουν να ερευνάται για πιθανή εμπλοκή στο Qatargate.

Απάντηση στις φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες συνδέουν το όνομά του με το περιβόητο Qatar Gate, έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ξεκαθαρίζοντας πως σε όλες τις τοποθετήσεις του για το Κατάρ, ήταν 100% συμβατές με την πολιτική της Κομισιόν.

«Αυτή την εβδομάδα υπήρχε οργή και απογοήτευση. Και ειλικρινά, όλα είναι δικαιολογημένα. Χαίρομαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε δράση και δουλεύει για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη που χάθηκε», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε: «Ήμουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν».

«Και για τα εργασιακά» συνέχισε, «επανέλαβα τις πολιτικές του ILO, που έχει γραφείο με 40 άτομα στην Ντόχα». «Μετά από 32 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, για μένα υπάρχει μόνο φως. Θα τουιτάρω και θα το κάνω, ως ένδειξη διαφάνειας. Και να σας πω και κάτι: Δόξα τω Θεώ που τουίταρα. Φαντάζεστε τι κριτική θα εισέπραττα, αν δεν είχα τουιτάρει όσα έκανα στο φως της ημέρας;» είπε ακόμη, αναφορικά με τις αναρτήσεις του για τις επαφές στο Κατάρ.

Advertisement 
Ερωτηθείς για το αν έλαβε δώρα από το Κατάρ: «Ναι, μου έδωσαν μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες, που άφησα στον οδηγό που με πήγαινε από το στάδιο στο ξενοδοχείο και ορισμένα αναμνηστικά από το Μουντιάλ. Κι εγώ τους έδωσα ένα κερί και ένα “βαρίδι” για χαρτιά».

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!