Λαγονήσι: Ελεύθεροι οι δύο οδηγοί του τροχαίου με θύμα τον Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ


Λίγες ώρες μετά το τροχαίο δυστύχημα, με θύμα τον Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το δυστύχημα έγινε, όταν ο οδηγός της μοτοσυκλέτας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε με διερχόμενα οχήματα. Οι άλλοι δύο οδηγοί που εμπλέκονται στο τροχαίο, αφού υποβλήθηκαν σε τοξικολογικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ουσιών στο αίμα τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας:

Την Κυριακή το μεσημέρι 26/03/2023, επί της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό οδηγού δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, και συγκρούσθηκε διαδοχικά με διερχόμενα οχήματα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Α΄Τ.Τ. Νοτιοανατολικής Αττικής, το οποίο -μεταξύ άλλων- προέβη άμεσα στην παραγγελία νεκροψίας – νεκροτομής για τον θανόντα και στη λήψη αίματος από δύο εμπλεκόμενους στο τροχαίο οδηγούς, προς ανίχνευση τυχόν αλκοόλης και τοξικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι, οι δύο εμπλεκόμενοι οδηγοί μετά την προβλεπόμενη διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου διεξάγεται ενδελεχής έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!