Δολοφονία Σουλεϊμανί: Σε κατάσταση ετοιμότητας στην Κρήτη αμερικανικά ελικοφόρα

Mετά τις πρόσφατες εξελίξεις που ρίχνουν τη σκιά τους στο μέλλον των αμερικανοϊρανικών σχέσεων

Στρατιωτική κινητικότητα σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μαρτυρώντας την ένταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που ρίχνουν τη σκιά τους στο μέλλον των αμερικανοϊρανικών σχέσεων.

 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», προχθές το απόγευμα προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα τέσσερα ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής αεροπορίας.

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας, τα έξι αεροσκάφη προορίζονται για επιχειρήσεις μεταφοράς Αμερικανών πολιτών ή αξιωματούχων από την ευρύτερη περιοχή του Ιράκ, σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και την ενορχηστρωμένη απόπειρα εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

 

Η στάθμευση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Σούδα υποδηλώνει την αυξημένη στρατηγική σημασία της βάσης, τη στιγμή, μάλιστα, που πολύ εγγύτερα στη Βαγδάτη υπάρχει το Ιντσιρλίκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στις 13 Ιανουαρίου καταφθάνουν στην Ελευσίνα και άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, για συνεκπαίδευση με τις ελληνικές.

www.protothema.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!