Διάσωση συνολικά 89 προσφύγων και μεταναστών σε Αλεξανδρούπολη, Φαρμακονήσι και Σύμη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 89 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές σε Αλεξανδρούπολη, Φαρμακονήσι και Σύμη, σε συνολικά τέσσερις επιχειρήσεις.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Κυριακής, στελέχη του τ του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής του Έβρου εντόπισαν και διέσωσαν 34 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΔΙΚΕΛΛΩΝ” Έβρου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ, στον εντοπισμό και τη διάσωση ακόμη 34 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν το πρωί στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τους εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.

Τέλος, ακόμη πέντε πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν το πρωί της Κυριακής από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη βραχώδη και δύσβατη περιοχή “ΤΟΛΙ” της Σύμης.

Παράλληλα, 16 επιπλέον αλλοδαποί εντοπίστηκαν στον λιμένα “ΓΥΑΛΟΥ” της Σύμης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύμης.

πηγή