Για 3η φορά στις κάλπες οι συμβολαιογράφοι Αθηνών, Πειραιά, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Μέσα σε διάστημα πέντε μηνών ο μεγαλύτερος συμβολαιογραφικός σύλλογος της χώρας καλείται να ψηφίσει και πάλι με έναν μάλιστα υποψήφιο. Οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλουν σειρά αντιθεσμικών πρακτικών, οι οποίες οδήγησαν ήδη σε ακύρωση της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, ενώ εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ για τις πρόσφατες εκλογές που διενεργήθηκαν αρχές Σεπτεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν, στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Μετά από μία επεισοδιακή εκλογική διαδικασία, Πρόεδρος του Συλλόγου αναδείχθηκε ο Γ.Ρούσκας, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος τα τελευταία χρόνια. Η εκλογή του με τρεις ψήφους διαφορά από τον συνυποψήφιο του, Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, προσβλήθηκε δικαστικά με ένσταση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η οποία και έγινε δεκτή, στις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Κώδικα των Συμβολαιογράφων και την ισχύουσα νομοθεσία που ισχύει, μετά την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, η Αντιπρόεδρος εκπροσωπεί τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, καθώς η εκλογή του προέδρου δικαστικά ακυρώθηκε και ως εκ τούτου εκλεγμένος πρόεδρος δεν υπάρχει.

Όμως ο Γ. Ρούσκας, παρά τις αντιδράσεις μελών της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου με την αποστολή εξωδίκων, προκήρυξε νέες εκλογές για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι εκλογές, δεύτερες κατά σειρά από τον Μάιο, διενεργήθηκαν με μοναδικό υποψήφιο τον ίδιο (!) καθώς απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, όπως εκείνη του Κωνσταντίνου Βλαχάκη, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος στο παρελθόν και μάλιστα για δύο θητείες.

Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά, χωρίς σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου απείχαν, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για παρατυπίες στη διαδικασία. Έτσι, δεν εξελέγη παρότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος ο κ. Ρούσκας ο οποίος προκήρυξε για άλλη μια φορά εκλογές για τις 26 Σεπτεμβρίου. Και πάλι με μοναδικό υποψήφιο τον εαυτό του!

Στο μεταξύ οι εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου ( δεύτερες κατά σειρά) έχουν προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναμένεται να κρίνει την νομιμότητά τους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!