Γερμανία: Αναμνηστικούς εμβολιασμούς για τους άνω των 70 συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών

Αναμνηστικούς εμβολιασμούς για άτομα άνω των 70 ετών συνιστά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko). Ως αιτιολογία η Επιτροπή ανέφερε το γεγονός ότι η ανοσολογική απάντηση μετά τον εμβολιασμό ήταν χαμηλότερη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ο εμβολιασμός αναμνηστικής δόσης με εμβόλιο mRNA θα πρέπει να γίνεται το νωρίτερο έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του πλήρους εμβολιασμού, σύμφωνα με την Stiko. Η τρίτη δόση του εμβολίου πρόκειται επίσης να προσφερθεί σε ηλικιωμένους οι οποίοι φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Το ίδιο ισχύει για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της εταιρείας Johnson & Johnson. Η αιτία στην περίπτωση αυτή είναι ότι οι περισσότερες λοιμώξεις παρατηρήθηκαν σε εμβολιασμένα άτομα με αυτό το σκεύασμα.

Επίσης, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI ), ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί στην Γερμανία είναι υψηλότερος από ό, τι πιστευόταν. Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 80% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν χαρακτήρισε την ανακοίνωση του RKI καλό νέο. Εκτιμά δε ότι «δεν θα χρειαστούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Η χρήση της μάσκας σε υπαίθριο χώρο μπορεί να καταργηθεί, αλλά οι προστατευτικοί κανόνες εξακολουθούν να είναι σημαντικοί σε κλειστούς χώρους», είπε ο Σπαν.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!