Αυτό είναι το πιο ακριβό πράγμα στον κόσμο


Μπορεί να είναι το πιο ακριβό πράγμα στον κόσμο, αλλά ουσιαστικά βρίσκεται έξω από αυτόν. Όχι μόνο για τον τόπο στον οποίο βρίσκεται αλλά και για το ποσό του κόστους του, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αστρονομικό.
Ο καταναλωτισμός όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται να θεριεύει. Οι περισσότερες δραστηριότητές μας εμπεριέχουν ανταλλαγές και ανταγωνισμούς. Ένα κτίριο θα είναι για λίγο το μεγαλύτερο, το πιο ακριβό ή όποιον άλλο τίτλο θα κυνηγήσει, αφού πάντα θα βρεθεί ένα άλλο που θα το επισκιάσει. Το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα, τα προϊόντα και στα περισσότερα αντικείμενα.

 Όπως αναφέρει το grunge.com, υπάρχει μια θέση στάθμευσης στο Μανχάταν που κοστίζει ένα εκατομμύριο δολάρια, μια Bugatti επίχρυση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και το Yacht History Supreme που κοστίζει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι διακοσμημένο με αγάλματα που έχουν κατασκευαστεί από οστά δεινοσαύρων, και μια ιδιωτική κατοικία 34 ορόφων με 160 θέσεις στο γκαράζ, που κοστίζει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν πλησιάζει το πιο ακριβό πράγμα στον κόσμο.

Το CNBC αναφέρει ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κόστισε 150 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για την κατασκευή του, ενώ κοστίζει αρκετά ακόμα δισεκατομμύρια για να συντηρηθεί. Ήταν τόσο ακριβό λοιπόν, που χρειάστηκαν πολλές χώρες να τσοντάρουν ώστε να καλυφθούν τα έξοδα. Οπότε ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδάς και Ιαπωνία τον κατασκεύασαν ρεφενέ.

Δεν είναι επίχρυσος, ούτε φτιαγμένος από οστά δεινοσαύρων, αλλά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει μάλλον την πιο όμορφη θέα, αν και μοναχική. Ο πλανήτης πάντως είναι στο πιάτο και το υπόλοιπο σύμπαν εκεί έξω. Όπως αναφέρει η NASA, ο σκοπός του είναι να υπάρχει πάντα μια ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα. Κατοικήθηκε για πρώτη φορά τοπ 2000 και από τότε πάντα μερικοί άνθρωποι είναι πάνω σε αυτόν, ακόμα και όταν γίνεται συντήρηση.

 Κι αυτό είναι το καλύτερο. Αν ευχηθείτε ποτέ για το πιο ακριβό πράγμα, να μην ξεχάστε ότι αυτό μπορεί να κατασκευάστηκε εδώ, αλλά δεν βρίσκεται στη Γη, αλλά στο διάστημα. Οπότε να προσέχετε πάντα τι ακριβώς εύχεστε…

e-daily

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!