Έπειθε τις πελάτισσες ότι είναι έγκυες και τις εξαπατούσε


Μια ολόκληρη επιχείρηση βασισμένη στην… απάτη είχε στήσει μια γυναικολόγος-μαιευτήρας στην Χαλκίδα, καταπατώντας τον όρκο του Ιπποκράτη.

Η 62χρονη γυναικολόγος, έκανε εκτρώσεις… «μαϊμού» στις γυναίκες, καθώς τις έπειθε ότι κυοφορούν (ενώ στην πραγματικότητα δεν κυοφορούσαν).

Μάλιστα τους χορηγούσε μέχρι και πλαστό υπερηχογράφημα (ώστε να τις πείσει για του λόγου το αληθές), όπως επίσης και βεβαίωση για χορήγηση άδειας από την εργασία τους.

Η γυναικολόγος είχε σπουδάσει στην Ιταλία, ενώ το 1991 άνοιξε δικό της ιατρείο στην Αθήνα και έξι χρόνια μετά (1997) αποφάσισε να εγκαταλείψει την Πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην ιδιαιτέρη πατρίδα της, ανοίγοντας ιατρείο σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, όπου συνεργαζόταν με μεγάλες μαιευτικές μονάδες.

Πώς έγινε «τσακωτή»

Στις αρχές Φεβρουαρίου του έτους 2007 επισκέφθηκε τη γυναικολόγο στο ιατρείο της 40χρόνη πελάτισσά της από το έτος 2000 και ήδη μητέρα 3 παιδιών προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου. Η γιατρός διαπίστωσε ότι η πελάτισσα της βρισκόταν στο 2ο μήνα κυήσεως και μάλιστα εμφάνιζε έναν πολύποδα.

Η 40χρόνη δεν επιθυμούσε άλλη εγκυμοσύνη καθώς ήταν ήδη μητέρα τριών παιδιών και εξέφρασε την επιθυμία της να προβεί σε διακοπή της κυήσεως. Πράγματι η γυναικολόγος έκανε την επέμβαση διακοπής της κύησης (άμβλωση) και αφαίρεση του πολύποδα. Ως αμοιβή έλαβε από το σύζυγο της “εγκυμονούσας” 800 ευρώ.

Έξι μήνες μετά, στα τέλη Αυγούστου 2007, η μητέρα των τριών παιδιών επισκέφθηκε εκ νέου τη γυναικολόγο, η οποία αφού την εξέτασε της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Η 40χρόνη εξέφρασε την απορία της αφού είχε αδιαθετήσει στις 8.8.2007 και είχε λάβει και όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγει μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Παρ΄ όλα αυτά, η μαιευτήρας τη διαβεβαίωνε ότι είναι έγκυος. Μάλιστα για να γίνει πιστευτή της έκανε και υπερηχογράφημα, το οποίο της το έδειξε για να της φύγει κάθε αμφιβολία.

Στη συνέχεια η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσα της για διακοπή της εγκυμοσύνης (νέα άμβλωση) και τις έκανε καλύτερη τιμή, 750 ευρώ, αυτή τη φορά.

Όταν ο σύζυγος έμαθε ότι η γυναικά του είναι και πάλι έγκυος, παρά τις προφυλάξεις που εκείνος ελάμβανε, μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά του…. ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, πήρε τη γυναίκα του από το χέρι και πήγαν σε άλλο γυναικολόγο για να πάρουν μια δεύτερη γνώμη.

Πράγματι ο γυναικολόγος αφού εξέτασε την 40χρόνη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη. Για να είναι απόλυτα σίγουρος την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα «ελάσσονος πυέλου» όπου διαπιστώθηκε ότι η μήτρα είναι «κενή σάκου κυήσεως». Δεν αρκέστηκε όμως ο γιατρός μόνο στο υπερηχογράφημα. Έκανε έλεγχο «της ορμόνης β’ χοριακής γοναδοτροπίνης» η οποία αναπτύσσεται στο γυναικείο οργανισμό μόλις υπάρξει γονιμοποίηση του ωαρίου και τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Κατόπιν αυτών αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο κυήσεως.

Μετά τις αναμφισβήτητες αυτές διαβεβαιώσεις περί μη εγκυμοσύνης ενημερώθηκε από το ζεύγος η Εισαγγελία και η Ασφάλεια της Χαλκίδας.

Έτσι, από την Ασφάλεια προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 και η 40χρόνη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με το σύζυγο. Εκεί της ζήτησαν να της δώσει έγγραφη βεβαίωση ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης προκειμένου να το χρησιμοποιήσει απουσιάσει από την εργασία της, ενώ παράλληλα της είπαν ότι ήθελαν να της δώσουν και την αμοιβή της (750 ευρώ).

Πράγματι η γυναικολόγος της έδωσε βεβαίωση που ανέφερε ότι “η κυρία …. λόγω κολπικής αιμόρροιας από τριημέρου (κύηση Α΄τριμήνου) έχει ανάγκη ν’ απέχει από την εργασία της για δυο ημέρες ήτοι από 13.9.2007 έως 14.9.2007”.

Αμέσως, η γυναικολόγος πριν καλά καλά πάρει την αμοιβή της, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας.

Tο απίστευτο σκάνδαλο τότε είχε ταράξει την τοπική κοινωνία, ενώ η μητέρα τριών παιδιών είχε κάνει μήνυση εναντίον της, με αποτέλεσμα η 62χρονη να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Χαλκίδας, το οποίο έκρινε ένοχη για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Η γυναικολόγος άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της φυλάκισης στους 13 μήνες και τη χρηματική ποινή στα 1.000 ευρώ.

Η γυναικολόγος επέμεινε και άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Οι αρεοπαγίτες όμως απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της ως αβάσιμους, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Παράλληλα, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικύρωσε τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!