Σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο απο τον Άκη Πετρετζίκη

Μια συνταγή για όλα τα γούστα!


Συστατικά

  • 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 3 εκ.
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου (βασιλικός, δυόσμος)
  • 250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. worcestershire sauce
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ.
  • Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
  • Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
  • Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.
  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι,
 μουστάρδα, μέλι, σος Worcestershire και το κρεμμυδάκι και χυμό από 2 λάιμ με ένα κουτάλι).
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
  • Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!