Ο Μάικλ Κέιν άλλαξε το όνομά του σε Μάικλ Κέιν λόγω του ISIS

Βαρέθηκε τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία στον έλεγχο διαβατηρίων

Βαρέθηκε τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία στον έλεγχο διαβατηρίων


Ο Σερ Μάικλ Κέιν αναγκάστηκε, όπως λέει, να αλλάξει το όνομά του καθώς βαρέθηκε τις παρεξηγήσεις και τις καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων στα αεροδρόμια. Ο Σερ Μάικλ γεννήθηκε με το όνομα Μορίς Μικλγουάιτ και τη δεκαετία του ’50 αποφάσισε να υιοθετήσει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μάικλ Κέιν.

«Άλλαξα το όνομά μου όταν ξεκίνησε όλη η τρέλα με τον ISIS και τα όλα αυτά», είπε στη βρετανική The Sun. Και εξήγησε: «Κάποιος φρουρός σε αεροδρόμιο θα μου έλεγε: “Γεια σου, Μάικλ Κέιν” και εγώ του έδινα ένα διαβατήριο με διαφορετικό όνομα» είπε ο Κέιν. «Μπορούσα να περιμένω μέχρι και μία ώρα. Έτσι, άλλαξα το όνομά μου». Και έτσι οριστικά και επισήμως στα 84 του ο Βρετανός ηθοποιός θα λέγεται μόνο Μάικλ Κέιν.

Ο Μορίς Μικλγουάιτ ξεκίνησε την καριέρα του στη θεατρική σκηνή του Σάσεξ ως Μάικλ Σκοτ. Αναγκάστηκε να επιλέξει άλλο ψευδώνυμο, όταν έμαθε ότι ένας άλλος Μάικλ Σκοτ κυριαρχούσε στις σκηνές του Λονδίνου. Στη διάρκεια ενός βιαστικού τηλεφωνήματος στον ατζέντη του, έτυχε να δει μία αφίσα της ταινίας «Η ανταρσία του Κέιν». «Ήμουν απέναντι από το Odeon, κοίταξα πάνω και ο αγαπημένος μου ηθοποιός είναι ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ» λέει ο 83χρονος Κέιν εξηγώντας πώς επέλεξε το ψευδώνυμο που τον έκανε διάσημο.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!