Μαυρίκιος Μαυρικίου: Ο “εύκολος” δρόμος των talent shows προσφέρει μια εφήμερη δημοσιότητα που έχει ημερομηνία λήξης.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ένας νέος ταλαντούχος τραγουδιστής και μίλησε αποκλειστικά στο Bizznews.gr και στον Σπύρο Καλαματιανό, για όλα όσα τον αφορούν αλλά και για όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε.


Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ένας νέος ταλαντούχος τραγουδιστής και μίλησε αποκλειστικά στο Bizznews.gr και στον Σπύρο Καλαματιανό,  για όλα όσα τον αφορούν αλλά και για όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε.
 
Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με την μουσική;
Όλα ξεκίνησαν σε πολύ μικρή  ηλικία. Χωρίς υπερβολή είναι σαν να γεννήθηκα για να κάνω αυτό και μόνο αυτό. Ήμουν σχεδόν 5 ετών όταν ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και τραγουδιού ενώ όσο μεγάλωνα ήθελα να διευρύνω συνεχώς τους μουσικούς μου ορίζοντες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως μια περίοδο παρακολουθούσα όλα τα μαθήματα που διδάσκονταν στο ωδείο μου: Θεωρία, αρμονία, σολφέζ, ακουστική καλλιέργεια, ιστορία και μορφολογία της μουσικής, οργανολογία, σύνθεση και ενορχήστρωση. Δεν άφηνα ευκαιρία να πέσει κάτω. Από όπου μπορούσα να αντλήσω γνώσεις για το αντικείμενό μου το έκανα.
Οι συμμετοχές και διακρίσεις μου σε διάφορους και αξιόλογους διαγωνισμούς με πρώτα βραβεία καθώς και οι παροτρύνσεις και τα ενθαρρυντικά σχόλια διακεκριμένων ατόμων στο χώρο της μουσικής, λειτούργησαν για μένα ως βασικές κατευθυντήριες γραμμές για να συνεχίσω με δύναμη και αυτοπεποίθηση την πορεία που ξεκίνησα.
 images
Ποια είναι η καταγωγή σου και τι μουσικές επιρροές είχες μικρός από το σπίτι σου;
Κατάγομαι από την Λεμεσό της Κύπρου. Νομίζω πως αυτό από μόνο του λέει πολλά καθώς οι Κύπριοι καλλιτέχνες φημίζονται για το ταλέντο και την μουσική παιδεία τους. Με ρωτάει πολύ συχνά ο κόσμος γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ούτε το νερό, ούτε το χαλούμι (χαχαχα)!!! Απλά στην Κύπρο τα παιδιά που ασχολούνται με μουσική είναι πιο συνειδητοποιημένα για το τι θέλουν να κάνουν και οι γονείς τους τα πηγαίνουν από πολύ μικρή ηλικία σε ωδεία. Εδώ στην Ελλάδα συναντώ συχνά κόσμο που μου λέει έγινα τραγουδιστής επειδή δεν είχα τι άλλο να κάνω. Εγώ έγινα τραγουδιστής επειδή νιώθω πως αυτό γεννήθηκα να κάνω. Στην οικογένεια μου δεν ασχολείτο κάποιος επαγγελματικά με αυτό αλλά και οι δύο μου γονείς ήταν φιλόμουσοι, ο ένας μου παππούς ιερέας και ο άλλος μου παππούς ψάλτης και οι δύο με ωραίες γεμάτες φωνές.
 
Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σε αγκάλιασε και σε στήριξε στα πρώτα σου βήματα;
Οι γονείς μου! Αυτοί ανακάλυψαν πρώτοι το ταλέντο μου, αυτοί με πίστεψαν, αυτοί με στηρίζουν τόσα χρόνια, αυτοί είναι πάντα εκεί όταν μια πόρτα κλείνει για να μου υπενθυμίσουν ότι μια άλλη θα ανοίξει σύντομα. Πάντα ήταν σύμμαχοι στα πιστεύω και τα θέλω μου. Τους έχω ευχαριστήσει άπειρες φορές και δε θα σταματήσω ποτέ να το κάνω. Ποτέ δεν προσπάθησαν να μου αλλάξουν κατεύθυνση, ποτέ δεν μου έκοψαν τα φτερά και τα όνειρά μου και ποτέ δεν με άφησαν μόνο μου. Τους σέβομαι και τους θαυμάζω  πολύ και θα τους ευγνωμονώ πάντα για την υποστήριξη και την απέραντη αγάπη τους.
 d20227068db209ec56a89af1b6317136_L
Πως κρίνεις τα talent show; Θα ξαναπήγαινες;
 Τα shows αυτά προσφέρουν σημαντικές εμπειρίες που βοηθούν ένα νέο καλλιτέχνη να συνεχίσει την πορεία του. Απλά πιστεύω πως πρέπει να έχει βάλει στο μυαλό του ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία δε σημαίνει το τέλος του κόσμου. Πάντως η ιστορία έχει δείξει πως ο “εύκολος” δρόμος αυτών των talent shows προσφέρει τις περισσότερες φορές μια εφήμερη δημοσιότητα που έχει ημερομηνία λήξης. Οι περιπτώσεις τραγουδιστών που βγήκαν από αυτά και έχουν ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Προσωπικά δεν έχω μετανιώσει που πήγα και θα συμβούλευα και άλλα παιδιά να πάνε. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί τρόποι για να αναδειχθεί ένας νέος καλλιτέχνης. Επιπλέον, έχω κερδίσει πολλές καινούργιες εμπειρίες, φιλίες και συνεργασίες από αυτά τα shows.
_GEO8426
Ποια συνεργασία θέλεις να κάνεις και δεν έχεις κάνει ακόμα;
Είναι αρκετοί οι καλλιτέχνες που εκτιμώ και θα ήθελα να συνεργαστώ στο μέλλον.  Ο αγαπημένος μου Σταμάτης Κραουνάκης που πρόσφατα τον γνώρισα, με άκουσε και ελπίζω πως σύντομα θα προκύψει κάτι μαζί του και ο συμπατριώτης μου Αλκίνοος Ιωαννίδης που είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο ταλαντούχους ερμηνευτές-συνθέτες της νέας γενιάς. Γενικότερα θαυμάζω τους ερμηνευτές που γράφουν οι ίδιοι τα κομμάτια τους. Επίσης, μου αρέσει πολύ η Νατάσα Μποφίλιου και η Ελεονόρα Ζουγανέλη. Είναι ερμηνεύτριες που σε ταξιδεύουν, έχουν ταυτότητα και θέση στον χώρο έχουν κάτι να πουν και κάτι να δώσουν. Αγαπάω πολύ και τα τραγούδια της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Γιάννη Κότσιρα και άλλων αυτού του ύφους. Είναι καλλιτέχνες που θα ήθελα πραγματικά να συνεργαστώ και να συμπράξω μαζί τους. Φέτος, είχα την τύχη να γνωρίσω την Μελίνα Ασλανίδου που είναι μία από τις αγαπημένες μου ερμηνεύτριες και με την οποία ήδη συζητάμε ενδεχόμενη συνεργασία. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ σε τρείς μεγάλους καλλιτέχνες της Ελλάδας, από την μεγαλύτερη γενιά, που θαυμάζω απεριόριστα και εύχομαι να αξιωθώ να συνεργαστώ έστω και στο ελάχιστο μαζί τους, τον Μίμη Πλέσσα, τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Θάνο Μικρούτσικο.
 
Μίλησε μου για την παράσταση που ετοιμάζεις στις 15 Ιουνίου και την συνεργασία σου με την Τζίνα Φωτεινοπούλου…
Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν πάντα το είδωλο μου.  Ο ρομαντισμός, η μελωδικότητα και η απλότητα που αποπνέουν τα τόσο όμορφα διαχρονικά τραγούδια του είναι μοναδικά στοιχεία. Η ιδέα για αυτή την μουσική παράσταση που είναι εμπνευσμένη από το έργο του, ήρθε στον ύπνο μου. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα ότι θα το κάνω. Πήρα κάποια τηλέφωνα και έφτιαξα μια δυνατή ομάδα για την οποία είμαι πολύ ευγνώμων όσο και περήφανος. Ταυτόχρονα όμως νοιώθω δέος μπροστά σε αυτό το μεγάλο βήμα που αποφάσισα να κάνω στην επαγγελματική και καλλιτεχνική μου πορεία. Η παράσταση θα γίνει στις 15 Ιουνίου ημέρα Κυριακή, στον κήπο του Χυτηρίου στις 9 το βράδυ και είναι χωρισμένη σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος θα είναι από τη δισκογραφία του Μάνου Χατζιδάκι και θα έχει έναν πιο λυρικό χαρακτήρα ενώ το δεύτερο μέρος είναι επιλογές από το κινηματογραφικό του έργο. Η είσοδος είναι μόνο 10 ευρώ το άτομο με ποτό.  
_GEO8473
Βάλαμε  μια καλή τιμή για να έρθει ο κόσμος να περάσει καλά, να ακούσει Χατζιδάκι και να ταξιδέψει μαζί μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μουσικούς που θα ανέβουν μαζί μου στην σκηνή και που ανέχτηκαν την αυστηρότητα μου στις πρόβες, τον Μενέλαο Τζαβέλλα για την σκηνοθετική του επιμέλεια, την Ελένη Καραμέρου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε με την ενδυματολογική επιμέλεια, την Αλίκη Δανάλη που διαχειρίζεται με μαεστρία τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία της παράστασης, τον αναντικατάστατο Παναγιώτη Γιαννέλο από την Audio Theasis για την επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού.
Παράλληλα, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Ιωαννίδη και τον Παύλο Χριστοδούλου για την εκτέλεση της παραγωγής. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου Τζίνα Φωτεινοπούλου, που μου έκανε την τιμή να δεχθεί την πρόσκληση που της έκανα και να με συνοδεύσει σε αυτή την βραδιά. Η φωνή της είναι μαγική και η συμμετοχή της είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα της παράστασης. Η γνωριμία μας έγινε πρόσφατα αλλά η συνεργασία μας ήρθε αμέσως. Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα και είμαι σίγουρος ότι είναι μόνο η αρχή…
 
Επόμενοι στόχοι και όνειρα;
Πολλά!!! Ελπίζω ότι θα τα εκπληρώσω όλα με επιτυχία. Θέλω κατ’ αρχάς να πάρω με άριστα το πτυχίο μου φέτος στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και να ολοκληρώσω με επιτυχία τον κύκλο των σπουδών μου. Θέλω να κτίσω μια καριέρα όπως την ονειρεύομαι και να έχω δημιουργήσει ένα δικό μου ρεπερτόριο με τραγούδια που δεν θα προσβάλουν την αισθητική και τις γνώσεις μου. Θέλω να κάνω και μια μουσική σχολή, που ήδη την ετοιμάζω, στην Κύπρο ακριβώς επειδή πιστεύω πολύ στο ταλέντο των νέων της. Θέλω να κάνω και κάποιες ωραίες δικές μου παραγωγές και συνεργασίες με πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Θέλω να γράψω και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Μπορώ να συνεχίσω με εκατομμύρια θέλω. Σταματώ όμως εδώ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!