Ιωάννα Πηλιχού: ”Απεχθάνομαι τη διπροσωπία και αυτά που λέγονται και γίνονται πίσω από την πλάτη”

Η Ιωάννα Πηλιχού μία νέα και όμορφη ηθοποιός μας μιλάει για όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για την ζωή της αλλά και την δουλειά της. Μιλάει αποκλειστικά στο Bizznews.gr και τον Σπύρο Καλαματιανό.


Η Ιωάννα Πηλιχού μία νέα και όμορφη ηθοποιός μας μιλάει για όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για την ζωή της αλλά και την δουλειά της. Μιλάει αποκλειστικά στο Bizznews.gr και τον Σπύρο Καλαματιανό.

Ποιες είναι οι εικόνες από τα παιδικά σου χρόνια;          

Στρέφοντας το βλέμμα στο παρελθόν, μπορώ να θυμηθώ χρόνια πολύ γεμάτα! Γεμάτα με δραστηριότητες, φίλους, αθλητισμό, ξένες γλώσσες,βπαιχνίδια στη γειτονιά, διάβασμα… Από μικρή μου άρεσε να γεμίζω τις ώρες μου με όσα πράγματα μπορεί να χωρούσαν στο, ήδη στενό -χρονικά-, πρόγραμμά μου..!

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της υποκριτικής;      

Με την υποκριτική αποφάσισα να ασχοληθώ στην ηλικία των 23 χρόνων. Ήταν η εποχή που αποφάσισα ότι δεν με εξέφραζε η σχολή του Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδαζα, και ότι προτιμούσα να εκφραστώ μέσα από την ενσάρκωση και τη μελέτη διαφορετικών ρόλων. Γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψυχή, και την ‘καταπόνηση’ αυτής, με γοητεύει πολύ..Έτσι διάλεξα αυτό το κομμάτι για να δοκιμαστώ..

Πως βίωσες την αναγνωρισημότητα;      

Η αναγνωρισιμότητα είναι κάτι για το οποίο νομίζω δεν είναι έτοιμος ένας άνθρωπος. Θεωρητικά μπορεί να είσαι προετοιμασμένος, αλλά στην πράξη είναι εξαιρετικά παράξενο να συνειδητοποιείς ότι κάποιοι σε κοιτάζουν με περιέργεια, με ενδιαφέρον, έχουν την ανάγκη ενδεχομένως να σου μιλήσουν, ή να σου πουν την άποψή τους για έναν ρόλο, ή να σε ρωτήσουν με αγωνία ποια είναι η εξέλιξη της σειράς για παράδειγμα στην οποία παίζεις!

Είναι δισυπόστατη νομίζω η αναγνωρισιμότητα.. Από τη μία είναι εξαιρετική, όταν εισπράττεις την αγάπη του κόσμου και συνειδητοποιείς ότι αυτό που κάνεις ενδεχομένως έχει απήχηση. Γιατί στην τελική για τον κόσμο ‘παίζουμε’, ο κόσμος μας καταξιώνει! Από την άλλη η αναγνωρισιμότητα περιλαμβάνει τον περιορισμό του προσωπικού σου χώρου. Και με αυτό εννοώ ότι είναι πολύ όμορφο να έχεις θεατές στο θέατρο·απλά ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχεις ‘θεατές’ και στην προσωπική σου ζωή. Και αυτό είναι κάπως περίεργο..! Επίσης θέλει μια διαχείριση όλο αυτό. Να συνειδητοποιήσεις δηλαδή ότι αυτό είναι μέρος της δουλειάς σου, και δεν σε κάνει πιο ‘σημαντικό’ ξαφνικά, ούτε σημαίνει ότι θα διαρκέσει αιώνια. Έτσι όπως μπορεί να έρθει, έτσι αντίστοιχα μπορεί και να φύγει όσο ξαφνικά ήρθε!

attachment

Ποια συμβουλή κρατάς από κάποιον καθηγητή σου, ή συνάδελφό σου η αγαπημένο σου πρόσωπο;                                                                                    

Επί της ουσίας κρατώ σαν συμβουλή μέσα μου, όλες τις αξιόλογες συμπεριφορές που έχω εντοπίσει κατά καιρούς, και στους συνεργάτες μου, και στους δικούς μου ανθρώπους. Και αντίστοιχα κρατώ τις άσχημες συμπεριφορές ως παράδειγμα προς αποφυγήν! Ένα από αυτά που με γοητεύουν λοιπόν, είναι η δοτικότητα των ανθρώπων, και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο! Είναι μαγεία όταν συμβαίνει!

Τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;        

Απεχθάνομαι τη διπροσωπία και αυτά που λέγονται και γίνονται πίσω από την πλάτη..

Ποια ήταν η πιο δύσκολη σου στιγμή;    

Δύσκολες στιγμές υπάρχουν πολλές. Είτε όταν καταπιάνεσαι με έναν ρόλο που είναι ‘απαιτητικός’ και δεν έχεις πολλά ερείσματα μέσα σου, είτε όταν ενδεχομένως δεν καταπιάνεσαι με κανέναν ρόλο,γιατί μπορεί για παράδειγμα να μην έχεις δουλειά, είτε όταν βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να ‘παρακαλάς’ για τα δεδουλευμένα σου. Γενικότερα δύσκολες στιγμές έχουν υπάρξει πολλές, και σίγουρα θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες..

Σκέφτεσαι να ανέβεις σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας;  Δεν είναι κάτι που έχω προγραμματίσει χρονικά στο μυαλό μου.Το βασικό είναι να είσαι καλά με τον άνθρωπό σου, ευτυχισμένος και πλήρης. Τα υπόλοιπα τα αποφασίζεις από κοινού!

Πως βλέπεις τον Μάρκο Σεφερλή στην πρωινή ζώνη;    

Δεν έχω παρακολουθήσει σχεδόν καθόλου τηλεόραση φέτος, γιατί θα είμαι σε 2 παραστάσεις αυτό το χειμώνα, και κάνω διπλές πρόβες, οπότε οι ελεύθερες ώρες είναι σχεδόν ανύπαρκτες! Είμαι σίγουρη όμως ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα ήμουν εγώ αρμόδια να απαντήσω για έναν τομέα με τον οποίο δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά, και άρα δεν γνωρίζω καθόλου..!

p75k412yj1yu74waox0f

Θα συμμετείχαμε ξανά σε κάποιο τηλεοπτικό show  και πως κρίνεις αυτούς που τα κατακρίνουν;    

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα συμμετείχα ξανά σε τηλεοπτικό σόου. Σίγουρα έχει να κάνει με το concept, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά, και το πόσο ενδιαφέρον μπορεί να το βρίσκει για τον εαυτό του ο κάθε άνθρωπος. Απο’κει και πέρα δεν κρίνω αυτούς που τα κατακρίνουν. Στη δουλειά μας θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα τους αρέσει ενδεχομένως το πώς θα ενσαρκωσουμε έναν ρόλο. Έχει δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει την άποψή του! Κι όταν εκτίθεσαι, σε ό,τι κι αν είναι αυτό, είσαι αντιμέτωπος με όλες τις κριτικές, θετικές ή μη. Είναι μέσα στα πλαίσια του ‘παιχνιδιού’ αυτό.

Ποιο όνειρο σου έχει μείνει ανεκπλήρωτο;      

Ανεκπλήρωτα όνειρα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν. Υπό την έννοια ότι έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να εκπληρώσουμε όσα δεν έχουν λάβει ακόμα υπόσταση..!

Αυτό που εύχομαι πάντως είναι να προλάβω να τελειώσω τη σχολή μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πριν δαγράφω..!

Αυτό είναι ένα όνειρο που πρέπει να εκπληρώσω άμεσα, πριν ο χρόνος αποβεί ‘μοιραίος’..!

Mageirevontas me ton Elvis_2

Μίλησε μου για τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;  

Αυτό το χειμώνα θα είμαι όπως προείπα σε 2 παραστάσεις. Στο ‘Μαγειρεύοντας με τον Έλβις’ στο θέατρο Σταθμός (Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Κυριακή), και στο ‘Μικρές Ιστορίες Φόνων’ στο θέατρο Vault (Δευτέρα-Τρίτη). Επίσης κάνω ένα guest στο σήριαλ ‘Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα’ και έχουμε συμφωνήσει ήδη για την καινούρια ταινία του Χρήστου Δήμα. Τέλος κάνω κάποιες μεταγλωττίσεις. Είναι ένας αρκετά γεμάτος χειμώνας ομολογώ, και χαίρομαι πολύ γι’αυτό!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!