XΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Εκτόξευση του γενικού δείκτη – Ηρεμία στις αγορές!

Με το καλημέρα σας παρακαλώ…


Οι χθεσινές εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο… εκτίναξαν από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στις 10.40 (10 λεπτά μετά το άνοιγμα, δηλαδή) ο Δείκτης κινούνταν με άνοδο +7,50%, πάνω από τις 900 μονάδες, και με τζίρο που ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ!

Η διαφαινόμενη λύση συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, η συμφωνία Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ για συνέχιση των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο με Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ, αλλά και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA στα 65 δισ. ευρώ παίζουν τον ρόλο τους στην άνοδο αυτή του Χρηματιστηρίου, που και χθες πάντως προεξόφλησε μια θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, εξ ου και η σημαντική άνοδος κατά 6,73%.

Ανοδικά κινήθηκε όμως χθες και η Wall Street, ως απόρροια (πέραν του οικονομικού μετώπου) και της συμφωνίας για εκεχειρία στην Ουκρανία από τις 15 Φεβρουαρίου. Γενικά το κλίμα φαίνεται να μεταστρέφεται, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και κατά τις επόμενες συνεδριάσεις όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και των διεθνών χρηματιστηρίων…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!