Βizz-Rewind με Kάρλος Σαντάνα

Πάμε πίσω στο χρόνο για έναν κορυφαίο καλλιτέχνη στο Bizz-Rewind!


Ο Κάρλος Σαντάνα γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1947 στο Αουτλάν ντε Ναβάρρο του Μεξικού. Έμαθε να παίζει βιολί στην ηλικία των 5 ετών και κιθάρα στην ηλικία των 8 ετών. Αργότερα, η οικογένειά του μετακόμισε στην Τιχουάνα, ενώ αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα από τα ινδάλματά του, τον Μπι Μπι Κινγκ, ενώ γνώρισε διάφορα μουσικά κινήματα, όπως την Τζαζ και την φολκ. Το 1969, το συγκρότημά του Σαντάνα έβγαλε τον πρώτο του, ομώνυμο δίσκο του, που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία. Την ίδια χρονιά το συγκρότημα συμμετέχει στο Φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο θεωρείται το πιο επιτυχημένο μουσικό φεστιβάλ. Ύστερα ακολουθούν πολλοί εμπορικά επιτυχημένοι δίσκοι, όπως ο δίσκος Amigos που περιέχει την πολύ μεγάλη επιτυχία τους, Europa.

Τη δεκαετία του 1990, ωστόσο, οι πωλήσεις δίσκων του συγκροτήματος έπεσαν κατά πολύ, και έτσι το συγκρότημα αναγκάστηκε να επενδύσει σε νεότερους καλλιτέχνες. Το αποτέλεσμα ήταν ο δίσκος Supernatural, ο οποίος ήταν ο πιο επιτυχημένος του συγκροτήματος, με 15 εκατομμύρια δίσκους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, το 2005, το συγκρότημα βγάζει τον τελευταίο του, προς το παρόν, δίσκο All That I Am, με συμμετοχές καλλιτεχνών όπως ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith.

To τραγούδι που ακολουθεί είναι μια από τις τελευταίες του επιτυχίες.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!