«Βέλος»: Ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών


Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ρυμουλκήθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν χθες (Σάββατο 18/11/23) λόγω των ισχυρών ανέμων που το έριχναν πάνω στον ξύλινο ντόκο.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής και αφού προηγήθηκαν εργασίες στεγανοποίησης από ειδικά συνεργεία, ξεκίνησε η μεταφορά του αντιτορπιλικού με την συνοδεία δύο ρυμουλκών. Μάλιστα, στα μέση της διαδρομής περίμενε ακόμα ένα σκάφος, το οποίο είχε κινητοποιηθεί για να συνεχίσει την ρυμούλκηση του «Βέλους», όταν το αντιτορπιλικό βρισκόταν σε μεγαλύτερο βάθος υδάτων του Θερμαϊκού, όπως μεταδίδει το ThessToday.

Οι εικόνες του αντιτορπιλικού να είναι έρμαιο στα κύματα και φυσικά οι εικόνες της  ρωγμής στην πρύμνη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, οπότε εκλήθησαν ειδικά συνεργεία τα οποία με την συνδρομή κι ενός δύτη κατάφεραν να σφραγίσουν το πλοίο και να το συγκρατήσουν, αφού πρώτα έδεσαν καλύτερα τους κάβους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά σε οκτώ μήνες που το «Βέλος» υφίσταται εκτεταμένες φθορές από την κακοκαιρία. Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων έχει ζητήσει για την προστασία του πλοίου, να μεταφερθεί αυτό πίσω στον όρμο του Παλαιού Φαλήρου.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!