Τζάκι Κόλινς: Έφυγε απο τη ζωή η ρόζ συγγραφέας και αδερφή της Τζόαν

Η συγγραφέας Τζάκι Κόλινς, της οποίας τα βιβλία σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία παρότι το πρώτο της βιβλίο λογοκρίθηκε σε πολλές χώρες λόγω του ερωτικού του περιεχόμενου, πέθανε στην Καλιφόρνια σε ηλικία 77 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.


“Έζησε μια υπέροχα γεμάτη ζωή και λατρεύτηκε από την οικογένειά της, τους φίλους τους και τα εκατομμύρια των αναγνωστών της για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες”, έγραψε η οικογένειά της σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η συγγραφέας έπασχε από καρκίνο μαστού επί έξι και πλέον χρόνια.

“Ήταν μια πραγματική έμπνευση, μια πρωτοπόρος των γυναικών στον τομέα της φαντασίας και μια δημιουργική δύναμη. Θα συνεχίσει να ζει μέσα από τους χαρακτήρες των βιβλίων της, αλλά ήδη μας λείπει φοβερά”
, προστίθεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι τρεις κόρες της Τρέισι, Τίφανι και Ρόρι.

Ιδιαίτερα παραγωγική, η Κόλινς είχε γράψει αρκετά μυθιστορήματα μεταξύ των οποίων “Ο κόσμος είναι γεμάτος από παντρεμένους άνδρες”, “Οι δρόμοι του Χόλιγουντ”, “Ποτέ μη λες ποτέ”. Το πρώτο της μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 1968, προκάλεσε τόσο πολύ που λογοκρίθηκε στη Νότια Αφρική και την Αυστραλία.

Γεννημένη στη Βρετανία, η Τζάκι Κόλινς είχε αρχίσει τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, πριν αφιερωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Αρκετά μυθιστορήματά της που είχαν ως βασικό πρόσωπο την ηρωίδα της Λάκι Σαντάντζελο, διασκευάστηκαν για την τηλεόραση.

Η μεγαλύτερη αδελφή της, η 82χρονη ηθοποιός Τζόαν Κόλινς, δήλωσε στο περιοδικό People ότι νιώθει πως έχει “καταρρεύσει εντελώς. Ήταν η καλύτερη φίλη μου. Θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ασθένειά της. Ήταν ένας υπέροχος και γενναίος άνθρωπος, την αγαπώ”.

Σύμφωνα με το People, η Κόλινς είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο πριν από έξι και πλέον χρόνια και είχε “επιλέξει να κρατήσει το θέμα της ασθένειάς της μόνο για την ίδια”.

Η Τζόαν Κόλινς έμαθε ότι η αδελφή της ήταν άρρωστη τις “τελευταίες δύο εβδομάδες”, σύμφωνα με το περιοδικό.

Η Τζάκι Κόλινς ζούσε στην Καλιφόρνια εδώ και πολλά χρόνια και είχε αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!